20.7 C
Athens

Δευτέρα ή Τρίτη τελικά η απόφαση για Λάζαρο

Λόγω απώλειας συγγενικού προσώπου μέλους της ΠΕΕΟΔ θα αργήσει λίγο ακόμη η ετυμηγορία για την υπόθεση του Χριστοδουλόπουλου

Η αιφνίδια απώλεια συγγενικού προσώπου μέλους της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, μετέθεσε για την Δευτέρα ή την Τρίτη την έκδοση της απόφασης στην πολύκροτη υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Ως γνωστόν η τριμελής επιτροπή που αποτελείται από τους Βασίλη Ανδρόνικο(πρόεδρος), Κώστα Αντιπαριώτη (εισηγητής προερχόμενος από τη Super league) και Κατερίνα Μπαλατσού (εκπρόσωπος ΠΣΑΠ), έχει πάρει τα πολυσέλιδα υπομνήματα που κατέθεσαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ από τις 3 Αυγούστου. Τα μέλη της ΠΕΕΟΔ θα με δεδομένο ότι η υπόθεση Χριστοδουλόπουλου, αποτελείται από τρεις προσφυγές οι οποίες συνεκδικάστηκαν, στην ετυμηγορία της θα δώσει απαντήσεις συνολικά στα ζητήματα που έχουν τεθεί.

Το σίριαλ βέβαια θα συνεχιστεί στο Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο αποτελείται από Αρεοπαγίτες και θα πάρει την τελική απόφαση εντός του Οκτωβρίου. Το Διαιτητικό δικαστήριο θ’ αποφανθεί με την υπάρχουσα σύνθεση, καθώς αυτή θα διαφοροποιηθεί το Νοέμβριο, οπότε και λήγει η θητεία του.

Θέμα νομιμότητας της σύνθεσης της ΠΕΕΟΔ δεν υπάρχει, καθώς όχι μόνο κάποια από τις δύο πλευρές δεν έθεσε τέτοιου είδους ένσταση κατά την ακροαματική διαδικασία ή στην συνέχεια αλλά επιπλέον έχει λυθεί από τους Αρεοπαγίτες του Διαιτητικού που έχουν αποφανθεί επί τούτου.

Το ενδιαφέρον των φιλάθλων εστιάζεται βέβαια στο κατά πόσον ο Χριστοδουλόπουλος που έχει κατηγορηθεί ότι υπέγραψε δύο συμβόλαια για την ίδια περίοδο, τιμωρηθεί με αποκλεισμό έξι μηνών. Το αν δηλαδή θα συνεχίζει να παίζει στον αγωνιστικό χώρο με την ερυθρόλευκη φανέλα. Από κει και πέρα το μέρος των προστίμων προφανώς ενδιαφέρει τα… λογιστήρια Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός στην προσφυγή του σε βάρος της ΑΕΚ αναφέρει ότι «…δολίως υποκίνησε και υποκινεί με περισσότερες από μία πράξεις, όλως ενδεικτικά, με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δημοσιεύματα σε ελεγχόμενα από εκείνη έντυπα (διέγερση μίσους στον φίλαθλο κόσμο του ποδοσφαίρου κατά του ποδοσφαιριστή μας), επιστολές, επιβολή δυσθεώρητων προστίμων εναντίον του, απέβλεπε στην υποκίνηση της παραβίασης του μεταξύ μας καταρτισθέντος από 15/5/2018 συμβολαίου.

Επέλεξε, δε, να κλιμακώσει την προσπάθειά της αυτή μέσω της απειλής επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων και δυσθεώρητων αποζημιώσεων εις βάρος του ποδοσφαιριστή, ασκώντας την από 3/7/2018 προσφυγή της».

Οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν την τιμωρία της ΑΕΚ, με απαγόρευση απόκτησης αλλοδαπών ή γηγενών παικτών για δύο μεταγραφικές περιόδους.

Η ΑΕΚ με την προσφυγή της αξιώνει αποζημίωση 315.666,66 ευρώ από Ολυμπιακό και Χριστοδουλόπουλο, την απαγόρευση συμμετοχής του παίκτη σε επίσημους αγώνες για έξι μήνες επειδή «… μεθόδευσε στρατηγικά την υπογραφή συμβολαίου με την αντίδικο ΠΑΕ», αλλά και την επιβολή ποινής απαγόρευσης μεταγραφών στον Ολυμπιακό για δύο μεταγραφικές περιόδους, γιατί «… υποκίνησε τον ποδοσφαιριστή σε μη νόμιμες ενέργειες» και «…τελούσε υπό πλήρη γνώση της ύπαρξης συγκεκριμένης συμβατικής δέσμευσης του ποδοσφαιριστή με την ομάδα μας, αλλά κινήθηκε επιθετικά α

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς