13.2 C
Athens

Ουρουγουάη – Νότια Κορέα 0-0: Ο Ίνμπομ κυριάρχησε στον άξονα, μπλόκο στη Σελέστε (vid)

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ έχει πληθωρική παρουσία, ο Ουί Τζο έχασε το άχαστο αλλά τουλάχιστον οι Νοτιοκορεάτες απέσπασαν εύκολα τον βαθμό στην πρεμιέρα κόντρα στους Ουρουγουανούς που ήταν στατικοί και είχαν δύο δοκάρια

Η Νότια Κορέα ήταν το αουτσάιντερ στη μάχη με την Ουρουγουάη αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου στο Μουντιάλ 2022 στην Αλ Ραγιάν: η ομάδα του Πάουλο Μπέντο ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα απέναντι στο αρκετά στατικό σύνολο του Ντιέγκο Αλόνσο αλλά απέσπασε εύκολα τον βαθμό (0-0) σε έναν όμιλο που υπάρχουν επίσης η Πορτογαλία και η Γκάνα.

 

Προφανώς οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, είχαν ελάχιστες μεγάλες φάσεις και κλασικές ευκαιρίες, όμως ο ρυθμός ήταν φανταστικός: ο Ίνμπομ Χουάνγκ του Ολυμπιακού είχε πληθωρική παρουσία στα 90′ που αγωνίστηκε – ως βασικός – στη μεσαία γραμμή της εθνικής ομάδας της χώρας του και ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις βοηθώντας στην καλή ανάπτυξη από τον άξονα και στο σπάσιμο της μπάλας κυρίως στα δεξιά.

 

Το ματς πήρε φωτιά μετά το πρώτο ημίωρο όταν στο 34′ από γύρισμα από τα δεξιά ο αμαρκάριστος Ουί Τζο του Ολυμπιακού έπιασε το πλασέ στην κίνηση αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρότσετ. Ο Ίνμπομ Χουάνγκ λίγα λεπτά αργότερα δοκίμασε το πόδι του από μακριά χωρίς επιτυχία, ενώ η Ουρουγουάη μπόρεσε να φανεί απειλητική πριν τη λήξη του πρώτου μέρους με το δοκάρι του Γοδίν με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

 

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Ουρουγουάη να παίρνει την κατοχή της μπάλας αλλά να μην έχει ιδέες και τρόπους να διασπάσει την άμυνα των Κορεατών οι οποίοι ήταν πιεστικοί και είχαν ενέργεια στα μαρκαρίσματά τους.

Κάποια μακρινά σουτ εκατέρωθεν δεν είχαν την παραμικρή τύχη, με τη Σελέστε να χάνει την ευκαιρία να πετύχει έστω ένα γκολ με το σουτ του Φεντερίκο Βαλβέρδε που σταμάτησε στο δοκάρι του Σέουνγκ κι έφυγε άουτ στο φινάλε.

Συνολικά, το 0-0 ήταν απόλυτα δίκαιο βάσει της εικόνας της αναμέτρησης, με τους Κορεάτες να κλέβουν την παράσταση με τη μαχητικότητα και τις συνεργασίες τους απέναντι σε μια πολύ έμπειρη Ουρουγουάη με πληθώρα επιλογών αλλά απουσία τελικών ενεργειών.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Αλόνσο): Ρότσετ, Κάσερες, Γοδίν, Χιμένες, Ολιβέρα (79′ Βίνα), Μπεντανκούρ, Βεσίνο (78′ Ντε λα Κρους), Βαλβέρδε, Πελίστρι (88′ Βαρέλα), Νούνιες, Σουάρες (64′ Καβάνι)

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Μπέντο): Σέουνγκ Γκιου Κιμ, Μουν Χουάν Κιμ, Γιουνγκ Γκουόν Κιμ, Μιν Τζάε Κιμ, Τζιν Σου Κιμ, Τζουνγκ, Σανγκ (74′ Κανγκίν Λι), Λι (74′ Χουν-Χο Σον), Ίνμπομ Χουάνγκ, Σον, Ουί Τζο (74′ Τσο)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ – 8ος ΟΜΙΛΟΣ

Ουρουγουάη – Νότια Κορέα 0-0

Πορτογαλία – Γκάνα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Νότια Κορέα 1 (0-0)
  2. Ουρουγουάη 1 (0-0)
  3. Γκάνα
  4. Πορτογαλία
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς