23.5 C
Athens

Μουντιάλ: Οι τρομερές επεμβάσεις των Νόιερ – Κουρτουά, το θαύμα της Ιαπωνίας και η εντυπωσιακή Ισπανία (vid)

Το athlosnews.gr κάνει την ανασκόπηση της τέταρτης ημέρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ: οι τρομεροί Ιάπωνες που έκλεισαν τα στόματα των αδιάβαστων Γερμανών, η υπερηχητική Ισπανία του Λουίς... Γκουαρδιόλα και οι μαχητικοί Καναδοί που έπεσαν πάνω στο τείχος του Τιμπό Κουρτουά

Γεμάτη με συγκινήσεις και ανατροπές ήταν η τέταρτη ημέρα δράσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, που είχε για πρωταγωνιστές της το νέο αίμα της εθνικής Ισπανίας, τους τερματοφύλακες, αλλά και τους θαυματουργούς Ιάπωνες που έριξαν την δεύτερη «βόμβα» του τουρνουά κόντρα στην αφελή Γερμανία του Φλικ.

Το ματς που έχει ήδη ξεχαστεί ήταν αυτό που άνοιξε το πρόγραμμα της Τετάρτης ανάμεσα σε Μαρόκο και Κροατία, με τις δύο ομάδες να εξουδετερώνουν τα ατού της άλλης, οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι λιγοστές και το 0-0 απόλυτα δικαιολογημένο.

Βέβαια, στη συνέχεια το ποδόσφαιρο μας αντάμειψε δίνοντας μας την ματσάρα της Γερμανίας με την Ιαπωνία, με τους τρομερούς Σαμουράι να κλέβουν την παράσταση.

Μετά την πρώτη «βόμβα» με τη νίκη της Σαουδικής Αραβίας επί της Αργεντινής, έσκασε και η δεύτερη με την υπογραφή των εκπληκτικών Ασιατών!

Η Ιαπωνία αρνήθηκε να παραδώσει τα όπλα και κόντρα στην όποια ποδοσφαιρική λογική σόκαρε τους Γερμανούς με μία παραμυθένια ανατροπή μέσα σε 7 λεπτά χάρη στα υπέροχα τέρματα των «Γερμανών» Ντόαν και Ασάνο που τα τελευταία χρόνια βγάζουν το ψωμί τους στη Bundesliga με τις φανέλες των Φράιμπουργκ και Μπόχουμ αντίστοιχα.

Τι κι αν ο Νόιερ τα έβγαζε (σχεδόν) όλα, οι αντίπαλοί του (και) στο γερμανικό πρωτάθλημα, βρήκαν τον τρόπο να τον νικήσουν για το τελικό 1-2.

Η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή ελέω της… Φούρια Ρόχα.

Οι υπερηχητικοί Ισπανοί σκόρπισαν στους… επτά ανέμους την τραγική Κόστα Ρίκα (ολοκλήρωσε το παιχνίδι δίχως τελική), που έδειξε με κάθε τρόπο ότι αποτελεί -ίσως- τη χειρότερη ομάδα του φετινού Μουντιάλ.

Από την άλλη, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε παρέδωσε μαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου, με το «τίκι-τάκα» της εποχής Γκουαρδιόλα στην Μπαρτσελόνα να επιστρέφει και τη «φούρια ρόχα» να γίνεται η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 550+ εύστοχες πάσες σε 45 λεπτά και στο σύνολο 93% σε ποσοστό ευστοχίας μετά από 1092 μεταβιβάσεις από ισπανικά πόδια! Ασύλληπτο!

Τέλος, σε ένα ματς που επικράτησε η πιο τυχερή (Βέλγιο) και όχι η πιο ικανή (Καναδάς) ομάδα, ο viral Αφρικανός διαιτητής που είχε προκαλέσει σάλο στο Κόπα Άφρικα του 2021 έβαλε το… χεράκι του και στέρησε την ελπίδα από τους εξαιρετικούς Καναδούς, που όμως ακόμη ψάχνουν το πρώτο τους γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ.

Χθες δεν το βρήκαν σε μεγάλο βαθμό ελέω του εξαιρετικού Τιμπό Κουρτουά που δεν «μασάει» από πέναλτι!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς