17.2 C
Athens

Βέλγιο – Καναδάς: Το καθαρό πέναλτι πάνω στον Μπουκάναν που «βαπτίστηκε» οφσάιντ! (vid)

Ένα διαιτητικό λάθος επιπέδου… Super League σημειώθηκε στο παιχνίδι του Βελγίου με τον Καναδά στα πλαίσια του 4ου ομίλου του Μουντιάλ, με τους Καναδούς να ζητούν απολύτως δικαιολογημένα δεύτερο πέναλτι σε διάστημα λίγων λεπτών, ωστόσο ο Αφρικανός διαιτητής Τζάνι Σικαζούε και ο βοηθός του υπέδειξαν οφσάιντ σε φάση που η μπάλα πηγαίνει στον Καναδό Μπουκάναν από το πόδι του Αζάρ!

Συγκεκριμένα, κι ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Βερτόνγκεν πατάει ξεκάθαρα το πόδι του αντιπάλου του, οι διαιτητική ομάδα (και στο VΑR) αποφάνθηκε να υποδείξει ένα οφσάιντ – φάντασμα, τη στιγμή που η μπάλα πηγαίνει στον Καναδό επιθετικό μετά από επαφή Βέλγου ποδοσφαιριστή.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΦΑΣΗ

Τελικώς, ένα καθαρό πέναλτι «βαπτίστηκε» ως οφσάιντ με το VAR να μην αλλάζει την αρχική απόφαση και το Βέλγιο να ανοίγει το σκορ λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου με τον Μπατσουαγί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αφρικανός διαιτητής του αγώνα, Τζάνι Σικαζούε, από τη Ζάμπια, ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2021 όταν σφύριξε το τέλος του αγώνα Μάλι – Τυνησία στο 85ο λεπτό και στη συνέχεια το ξανάρχισε και σφύριξε στο 90:17, επικαλούμενος θερμοπληξία!

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς