21 C
Athens

Τίτε: Η πίεση είναι αναπόφευκτη και δεδομένη όταν είσαι η Βραζιλία

Ο Τίτε ξεκαθάρισε ότι η Βραζιλία δεν έχει κανένα πρόβλημα να είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ, και η αντιμετώπιση της πίεσης πρέπει να είναι κάτι φυσιολογικό για τους παίκτες της. «Η πίεση είναι φυσιολογική. Η Βραζιλία έχει τη μεγαλύτερη ιστορία στο ποδόσφαιρο και με αυτή την κληρονομιά έρχεται πάντα η πίεση», είπε ο Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός σε συνέντευξη Τύπου εν όψει της πρεμιέρας της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εναντίον της Σερβίας στον 7ο όμιλο την Πέμπτη (24/11, 21:00).

«Έχουμε μερικούς από τους παίκτες που προσελκύουν τη μεγαλύτερη προσοχή των μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, οπότε το αντιμετωπίζουμε φυσιολογικά είναι το όνειρό μας να κερδίσουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πίεση είναι αναπόφευκτη», πρόσθεσε.

Η Βραζιλία έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο πέντε φορές και ο Τίτε είπε ότι δεν είναι δική του ευθύνη που η Βραζιλία δεν έχει κερδίσει το τουρνουά εδώ και 20 χρόνια, ενώ τόνισε ότι μπορεί να είναι υπόλογος μόνο για τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τον δικό του κύκλο, που άνοιξε μετά από τότε που η Βραζιλία έχασε από το Βέλγιο στους προημιτελικούς στη Ρωσία το 2018.

«Στη Ρωσία είχαμε μόνο δύο χρόνια για να φτιάξουμε την ομάδα. Τώρα είναι διαφορετικό γιατί είχα την ευκαιρία να φτιάξω την ομάδα όπως ήθελα», είπε ο Τίτε.

«Γι’ αυτό το συναίσθημά μου σήμερα είναι εντελώς διαφορετικό από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια. Δεν είμαι τόσο νευρικός γιατί έχει γίνει όλη η δουλειά», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς