16.8 C
Athens

Πώς το μασάζ μπήκε στο σπίτι μας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα μπορούσε να απαριθμήσει κανείς, για να αποδείξει πως το μασάζ έχει βοηθήσει εδώ και χιλιάδες χρόνια στη βελτίωση της ποιότητας της υγείας και της ζωής του ανθρώπου. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το μασάζ αποτελεί μια πολυτέλεια των δυτικών κοινωνιών που έχουν στήσει μια βιομηχανία για την ανθρώπινη περιποίηση. Θα ήταν απόλυτα αφοριστικό να αγνοήσει κανείς τι έχει προσφέρει το μασάζ στην ανθρωπότητα εδώ και τόσες δεκαετίες.

Η τέχνη του μασάζ βασίζει τις απαρχές της στην Κίνα, την Ινδία και την Αίγυπτο. Έχουν ανακαλυφθεί σπουδαίες τοιχογραφίες και αρχαία έργα τέχνης που απεικονίζουν πολεμιστές, αθλητές, ιατρούς ή θεραπευτές της εποχής να ασκούν τη μάλαξη, για να ανακουφίσουν το σωματικό πόνο. Μάλιστα, η κινέζικη παραδοσιακή ιατρική του Ταοϊσμού προέβλεψε πολύ νωρίς την ωφελιμότητα του μασάζ, ακόμα και για τη θεραπεία παθήσεων πολύ μπροστά από την εποχή τους.

Ποιος θα μπορούσε όμως να αμφισβητήσει τον Ιπποκράτη; Πρώτος εκείνος αναγνώρισε στον ελλαδικό χώρο ότι ένας έμπειρός ιατρός πρέπει να διαθέτει και την ικανότητα της τριβής.

«Ο γιατρός πρέπει να είναι έμπειρος σε πολλούς τομείς, αλλά σίγουρα και στις μαλάξεις. Η μάλαξη μπορεί να δέσει μία χαλαρή άρθρωση ή να χαλαρώσει μια άρθρωση υπερβολικά σφιχτή.»

Το μασάζ δε θεωρείται εναλλακτικός τρόπος θεραπείας παθήσεων. Είναι ζωτικής σημασίας για την ανακούφιση σωματικών πόνων και αποφόρτισης όλης της αρνητικής ενέργειας.

  • Χρησιμοποιείται για τη χαλάρωση των σφικτών μυών από πιασίματα. Είναι απαραίτητο σε αθλητές και όσους προπονούνται, αφού βοηθά στην απελευθέρωση του γαλακτικού οξέος και τη βελτίωση της απόδοσης στις αθλητικές δραστηριότητες.
  • Χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση και βοηθά στη σωστή κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό
  • Έχει την καλύτερη επίδραση πάνω σε στρεσογόνους οργανισμούς και απελευθερώνει ένα σωρό ευεργετικές ορμόνες που βοηθούν ουσιαστικά και στη βελτίωση της ψυχικής υγείας
  • Μέσω συγκεκριμένων τεχνικών μάλαξης όπως η ρεφλεξολογία ανακουφίζει άμεσα από πονοκεφάλους και ημικρανίες
  • Απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό ενισχύοντας τον με ενέργεια και πνευματική και σωματική διαύγεια. Άλλωστε, μια ώρα μασάζ ισοδυναμεί με 8 ώρες ύπνου.
  • Είναι υπεύθυνο για την αναγέννηση των κυττάρων διαμέσου φυσικής απολέπισης που διενεργεί στο σώμα με τη μάλαξη, σμιλεύοντας το δέρμα και βοηθώντας το να είναι πιο λείο, εύρωστο, ανανεωμένο και χωρίς ίχνη κυτταρίτιδας ή γήρανσης
  • Συνίσταται επίσης για εγκύους και νεογνά, καθώς και ως θεραπεία ανάπτυξης της σωματικής διάπλασης των πρόωρων βρεφών, σύμφωνα με πειραματική μελέτη που έγινε το 1986 στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι

Η εταιρεία Hermes με το μασάζ κατ’ οίκον έχει φροντίσει να σου χαρίσει ένα σωρό καινοτομίες με την πιο απλή και εύκολη διαδικασία. Ο θεραπευτής έρχεται στο χώρο σου επιτελώντας τη θεραπεία του όσο εσύ απολαμβάνεις την άνεση του σπιτιού σου. Το μασάζ στο σπίτι αποτελεί μια σύγχρονη τάση που μπορεί να μην είναι τόσο προσιτή όσο οι συμβατικές συνεδρίες σε ένα θεραπευτήριο. Ωστόσο, μεγιστοποιεί τη χαλάρωση, αφού μπορείς να επιλέξεις να χαλαρώσεις με μια θεραπεία πριν κοιμηθείς, για να αποβάλλεις την ένταση. Η αμεσότητα στο ραντεβού, η διαρκής διαθεσιμότητα, η επιλογή του θεραπευτή και του είδους του μασάζ που σου ταιριάζει καθώς και η πληρωμή με όποιο τρόπο επιθυμείς, είτε με μετρητά είτε με κάρτα είναι σαφέστατα η πιο ευέλικτη επιλογή σε συνεδρίες μασάζ κατ’ οίκον.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς