17.9 C
Athens

Πίτερς: Θέλω να είμαι ηγέτης, οι συμπαίκτες μου με αποκαλούν Αλέκο (vid)

Ο Άλεκ Πίτερς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ και αποκάλυψε τους στόχους που έχει με τον Ολυμπιακό αλλά και τα χαρακτηριστικά που έχει και δουλεύει με στόχο να τα βελτιώσει.

Ο έμπειρος φόργουορντ εμφανίστηκε και με χιουμοριστική διάθεση αναφέροντας πως οι συμπαίκτες του τον φωνάζουν με το ελληνικό όνομα «Αλέκος».

 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού: «Ο ρυθμός και η ταχύτητα με τα οποία παίζουμε πρέπει να είναι καλά. Δεν παίζουμε στατικά και στην άμυνα πρέπει να είμαστε συμπαγείς».

Για τον τρόπο που αγωνίζεται: «Είμαι σταθερός παίκτης. Έχω στάνταρ που θέλω να τηρώ, να είμαι ηγέτης, να με αγαπούν όλοι. Λατρεύω να κερδίζω και πρέπει όλοι να χαιρόμαστε που ερχόμαστε στο γήπεδο για προπόνηση. Προσωπικά λατρεύω την προπόνηση. Είμαι σουτέρ. Πάντα είναι η πρώτη μου επιλογή. Έχω γρήγορη εκτέλεση και την δουλεύω ακόμα. Πάντα αυτή είναι η πρώτη μου επιλογή. Όλα τα άλλα που έχω στο παιχνίδι μου τα έχω επειδή είμαι σουτέρ».

Για τον μεγάλο στόχο του Ολυμπιακού: «Είναι καιρός ο Ολυμπιακός να φτάσει στο φάιναλ φορ και ο στόχος είναι η Ευρωλίγκα. Έχουμε αντίστοιχη ποιότητα με αυτή που είχαμε στην ΤΣΣΚΑ όταν πήραμε τον τίτλο».

Για την πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ: «Η πρώτη μου χρονιά στη Ρωσία ήταν ιδιαίτερη. Πήραμε την Ευρωλίγκα και ποτέ δεν θα το ξεχάσω αυτό. Με βοήθησε αυτό και θέλω να δείχνω στους άλλους συμπαίκτες μου τι χρειάζεται για να φτάσει κανείς εκεί».

Για το γεγονός πως αλλάζει συχνά ομάδες: «Στην Τουρκία είχαμε τρομερή ομάδα, η Βιτόρια είναι υπέροχη πόλη. Αφού ήρθα εδώ, δεν μπορώ να με φανταστώ να φεύγω. Λατρεύω την Αθήνα. Αλλάζω πολλές ομάδες τα τελευταία χρόνια. Σε κάποιο σημείο θέλεις να βγάλεις ρίζες. Αν μπορούσα να το αλλάξω αυτό στο μέλλον και να μην αλλάζω συχνά ομάδες θα ήταν υπέροχο. Είναι αγαπημένη η Ελλάδα και για εμένα και για την γυναίκα μου».

Για το ελληνικό του όνομα: «Το ελληνικό μου όνομα είναι Αλέκος. Νομίζω Σάσα ή Σακ μου το έβγαλαν. «Τι γίνεται Αλέκο;» με ρωτάνε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς