22.6 C
Athens

Formula 1: Ο Λόγκαν Σάρτζεντ θα είναι ο αντικαταστάτης του Νίκολας Λατίφι στη Williams

Η Williams επιβεβαίωσε ότι ο Λόγκαν Σάρτζεντ θα είναι ο δεύτερος οδηγός αγώνων της ομάδας για το 2023, ύστερα από την ολοκλήρωση της σεζόν του 2022 στη Φόρμουλα 2. Ο Αμερικανός, ο οποίος θα γιορτάσει στις 31 Δεκεμβρίου τα 22α γενέθλιά του, χρειαζόταν 10 βαθμούς στο φινάλε της σεζόν της Φόρμουλα 2 στο Άμπου Ντάμπι, προκειμένου να φτάσει στην απαιτούμενη βαθμολογία για να αποκτήσει την άδεια οδήγησης (σ.σ. τη “Super Licence” της FIA) που είναι υποχρεωτική για να μπορεί να «τρέχει» στη Φόρμουλα Ένα.

Ο Σάρτζεντ ξεπέρασε εύκολα αυτό το νούμερο, καθώς κατέκτησε την τέταρτη θέση στην τελική βαθμολογία των οδηγών. Έτσι, ικανοποίησε την προϋπόθεση που είχε θέσει πριν από λίγο καιρό ο επικεφαλής της Williams, Γιόστ Καπίτο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο Σάρτζεντ θα έτρεχε για λογαριασμό της ομάδας το 2023, εφόσον έπαιρνε τη Super Licence.

Ο νεαρός Αμερικανός, ο οποίος εντάχθηκε στο τέλος του 2021 στην ακαδημία οδηγών της Williams, θα καλύψει στην ιστορική βρετανική ομάδα το κενό που αφήνει ο Νίκολας Λατίφι. Ο Καναδός αποχωρεί από τη Williams μετά από τρεις σεζόν, ενώ ο Σάρτζεντ, ο οποίος είναι ο πρώτος Αμερικανός οδηγός που θα τρέχει στη Φόρμουλα Ένα μετά τον Αλεξάντερ Ρόσι το 2015, θα έχει ομόσταυλο τον Ταϊλανδό Άλεξ Άλμπον.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς