16.6 C
Athens

Μπαρτζώκας: Να κάνουμε το παιχνίδι μας για τη νίκη στο Τελ Αβίβ, προσοχή στους Μπράουν και Μπόλντγουϊν

Οι παίκτες της Μακάμπι που ο Ολυμπιακός θα πρέπει να περιορίσει και το πλάνο για ένα ακόμη ευρωπαϊκό «διπλό» στη σεζόν μέσα από τα χείλη του κόουτς των Πειραιωτών , Γιώργου Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει σήμερα (21/11) με προορισμό το Τελ Αβίβ, εκεί όπου το βράδυ της Τρίτης (22/11, 21:05) θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής στη Euroleague.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στο εντυπωσιακό εκτός έδρας αήττητο σερί τους φέτος στην Ευρώπη, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τονίζει ότι εφόσον η ομάδα του επιβάλει το παιχνίδι και τον ρυθμό της απέναντι στους επικίνδυνους Ισραηλινούς, τότε έχει αρκετές πιθανότητες να φύγει με τη νίκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

Για την μεγάλη δύναμη της Μακάμπι στην περιφέρεια:

«Τα δύο combo γκαρντ που παίζουν στην περιφέρεια, ο Μπράουν και ο Μπόλντγουϊν παίρνουν μεγάλο μέρος των αποφάσεων στο παιχνίδι και φυσικά του σκορ και θα είναι καθοριστικό να παίξουμε καλή άμυνα πάνω τους».

Για το γεγονός ότι η Μακάμπι χρησιμοποιεί συχνά άμυνα ζώνης:

«Προφανώς αναλύσαμε τον τρόπο που παίζουν, χρησιμοποιούν κάποιες ματς-απ ζώνες, στην ουσία είναι man to man με αλλαγές η άμυνά τους. Έχουμε ένα πλάνο και ελπίζουμε να πάει καλά».

Για το τι πρέπει να κάνει καλά ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μακάμπι:

«Πρέπει να προστατεύσουμε τη μπάλα. Πιέζουν πάρα πολύ και τις εισαγωγικές πάσες, για αυτό πολλές φορές κλέβουν τη μπάλα και με τους ψηλούς και ανοίγουν το παιχνίδι στο transion. Είναι μια ομάδα που πάει με δύναμη στο επιθετικό ριμπάουντ και αρκέσκεται να παίζει και δύο αθλητικά πεντάρια στην 5άδα, τον Πόιθρες και τον Νίμπο. Γενικά πρέπει να προστατεύσουμε τη μπάλα, να εκτελέσουμε με υπομονή, να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού, να πάρουμε καλές αποφάσεις και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αν το κάνουμε, έχουμε σοβαρή τύχη να κερδίσουμε».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς