22.5 C
Athens

Φιλικά: Η Αυστρία υπέταξε με 2-0 την Ιταλία, βαριά ήττα της Μολδαβίας από τη Ρουμανία (vids)

Την ώρα που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ιταλία είναι αναγκασμένη όχι μόνο να απουσιάζει – ξανά – από το κορυφαίο τουρνουά αλλά να δίνει και φιλικές αναμετρήσεις.

Η Αυστρία φιλοξένησε στο Ερνστ Χάπελ της Βιέννης τους πρωταθλητές Ευρώπης και με μια εμφάνιση-όνειρο στο πρώτο μέρος πανηγύρισαν τη νίκη με 2-0.

Ένα κλέψιμο στον Βεράτι από τον Σλάγκερ έφερε το γκολ στο 6ο λεπτό. Ο μέσος της Λειψίας έδωσε στον Αρναούτοβιτς που του πάσαρε την μπάλα κι εκείνος εκτέλεσε τον Ντοναρούμα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και ο Ιταλός κίπερ έκανε τα πάντα για να κρατήσει το σκορ ως έχει αλλά δεν το πέτυχε αφού στο 35′ ο Αλάμπα με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

 

Η Ρουμανία διέσυρε με 0-5 εκτός έδρας τη Μολδαβία σε φιλική αναμέτρηση με τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ του Ολυμπιακού να αγωνίζεται βασικός και στα 90′.

Βασικός αγωνίστηκε και ο Ντορόν Λάιντνερ στην ήττα του Ισραήλ με 2-3 από την Κύπρο. Ο Ισραηλινός αριστερός μπακ ενεπλάκη χωρίς επιτυχία στα δύο πρώτα γκολ που πέτυχαν οι Κύπριοι με τον Χαραλάμπους και τον Πίττα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς