20.4 C
Athens

Ουγγαρία – Ελλάδα 2-1: Κακή εμφάνιση και ήττα στο «αντίο» του Τζούτζακ (vids)

Η εθνική εμφάνισε προβληματική εικόνα για δεύτερο σερί ματς και γνώρισε την ήττα από ένα... knuckleball χτύπημα φάουλ που άφησε άγαλμα τον κατά τ' άλλα πολύ καλό Αλέξανδρο Πασχαλάκη

Για δεύτερο σερί φιλική αναμέτρηση η Εθνική προβλημάτισε με την απόδοσή της. Κι αν στα φιλικά τα αποτελέσματα ελάχιστη σημασία έχουν, σίγουρα ο Γκουστάβο Πογιέτ έχει αρκετά πράγματα να δει και να διορθώσει και από το 2-2 με τη Μάλτα στη Βαλέτα αλλά και από την ήττα με 2-1 στη Βουδαπέστη το βράδυ της Κυριακής (20/11) κόντρα στην Ουγγαρία.

Σίγουρα υπήρχαν απουσίες και αρκετές δικαιολογίες όμως τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά η Εθνική πρέπει να βελτιωθεί είτε παίζει με χαμηλότερου επιπέδου ομάδες όπως η Μάλτα είτε με υψηλότερου όπως η Ουγγαρία.

Η αναμέτρηση στην Πούσκας Αρένα είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα για τους Ούγγρους καθώς αποχαιρέτησαν από την Εθνική ομάδα τον σπουδαίο Μπάλας Τζούτζακ μετά από 15 χρόνια!

Ο Ούγγρος διεθνής μεσοεπιθετικός ήθελε να αποσυρθεί στο συγκεκριμένο φιλικό αφού το ντεμπούτο του το είχε κάνει το 2007 απέναντι στην Ελλάδα ενώ ένα χρόνο αργότερα πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα χρώματα της χώρας του κόντρα στη δική μας Εθνική.

Η Εθνική δεν ανταποκρίθηκε καθόλου καλά απέναντι πάντως σε μια πολύ ανεβασμένη ομάδα που πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία τα τελευταία χρόνια υπό τις οδηγίες του Μάρκο Ρόσι αλλά δημιουργικά έχει να διορθώσει πολλά πράγματα ακόμα.

Η κατοχή της μπάλας μπορεί να ήταν σε καλά επίπεδα αλλά τελικές δεν υπήρξαν. Η Ουγγαρία προηγήθηκε μόλις στο 15ο λεπτό όταν ο Σόμποσλαϊ άνοιξε κάθετα στον Στάιλς που γύρισε στην περιοχή για τον Ρόλαντ Σάλαϊ κι εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε αρκετή δουλειά να κάνει στο πρώτο μέρος αφού έπρεπε να αποκρούσει τόσο το σουτ του Τζούτζακ όσο και του Ρόλαντ Σάλαϊ για να κρατήσει το σκορ στα επίπεδα του 1-0.

Η πρώτη καλή στιγμή της Εθνικής καταγράφηκε στο δεύτερο μέρος με τον Μασούρα να μην πιάνει πολύ καλά το σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ. Οι πολλές αλλαγές χάλασαν τον ρυθμό αλλά η Ελλάδα δεν μπορούσε ούτως η άλλως να φανεί απειλητική.

Ο Μάρκο Ρόσι έκανε εύστοχες αλλαγές και παραλίγο να πετύχει γκολ με τον Άνταμ που δοκίμασε ξανά τα αντανακλαστικά του Πασχαλάκη. Η Εθνική κόντρα στη ροή του ματς κέρδισε πέναλτι όταν ο Μπακασέτας τσίμπησε την μπάλα και ο Στάιλς τον ανέτρεψε. Ο αρχηγός της Τραμπζονσπόρ ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε στο 81′.

Πάνω όμως που έστω η Εθνική κράταγε την ισοπαλία, η έξυπνη αλλαγή του Ιταλού προπονητή των Ούγγρων άλλαξε τα πάντα. Ο Κάλμαρ πέρασε αλλαγή στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κι με ένα knuckleball χτύπημα φάουλ (θύμισε τις τρομερές εκτελέσεις του Ζουνίνιο Περναμπουκάνο) που άφησε άγαλμα τον κατά τ’ άλλα πολύ καλό Αλέξανδρο Πασχαλάκη χάρισε τη νίκη στους Ούγγρους στο αντίο του Τζούτζακ.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ρόσι): Ντίμπους (90+2′ Σάπανος), Μπότκα (71′ Λανγκ), Όρμπαν, Α. Σάλαϊ, Φιόλα, Νάγκι, Στάιλς, Κέρκεζ (73′ Σ. Νάγκι), Τζούτζακ (53′ Άνταμ), Ρ. Σάλαϊ (71′ Ντάρνταϊ), Σομποσλάι (90+2′ Κάλμαρ)

ΕΛΛΑΔΑ (Πογιέτ): Πασχαλάκης, Ρότα, Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης (68′ Κυριακόπουλος), Κουρμπέλης (87′ Παπανικολάου), Μπουχαλάκης (68′ Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας (87′ Δουβίκας), Μασούρας, Μάνταλος, Ιωαννίδης (61′ Φούντας).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς