24.6 C
Athens

15 χρόνια στις πίστες της F1: Οι καλύτερες στιγμές του Φέτελ και οι τελευταίες του δηλώσεις (vid)

2007-2022. 15 χρόνια, 53 νίκες, 4 Παγκόσμιοι τίτλοι. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είπε αντίο σήμερα (20/11) στον κόσμο της F1 παίρνοντας και τον τελευταίο βαθμό, αφού κατάφερε να τερματίσει στη 10η θέση στο grand prix του Άμπου Ντάμπι.

Ένας άνθρωπος που κέρδισε τον σεβασμό όλων. Κανείς δεν είχε να πει κακή κουβέντα για τον Γερμανό που αγωνίστηκε στην καριέρα του κατά σειρά σε Toro Rosso, Red Bull, Ferrari και Aston Martin.

Από τη πρώτη νίκη στην καριέρα του το 2008 στη Monza με την Toro Rosso, μέχρι την τελευταία του νίκη στη Σιγκαπούρη το 2019, μεσολάβησαν πολλά. Αυτό που έμεινε ίδιο ήταν το χαμόγελο του Γερμανού, αλλά και το χαμηλό προφίλ του. Όσες νίκες και να πήρε όσα πρωταθλήματα και αν πήρε, παρέμεινε ο ίδιος άνθρωπος που σέβεται και εκτιμάει τους αντιπάλους του.

Και για αυτό σήμερα το κλίμα στο Άμπου Ντάμπι ήταν φορτισμένο. Η FIA φυσικά και τίμησε τον 35χρονο, όπου μετά τις δηλώσεις του έπαιξε ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Συγχαρητήρια Σεμπ. 4 παγκόσμια πρωταθλήματα και σκοράρεις βαθμούς στον τελευταίο σου αγώνα. Πώς νιώθεις; «Γνωρίζεις πως είναι, ήλπιζα να πάρουμε λίγους περισσότερους πόντους, αλλά μου άρεσε ο αγώνας.

Ήταν λίγο διαφορετικό το ζέσταμα του αγώνα αλλά όταν έσβησαν τα φώτα μπήκαμε σε ρυθμό αγώνα.

Ήταν λίγο κρίμα μάλλον δεν είχαμε και την καλύτερη τακτική , ήταν κρίμα γιατί θα μπορούσαμε να αλλάξουμε το πρωτάθλημα γρήγορα.

Συνολικά, είναι μια μεγάλη μέρα ,μεγάλο ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη, τις σημαίες, τα χαμόγελα στα πρόσωπα.

Ήταν μια πολύ καλή μέρα, Έχω χάσει πράγματα που δεν καταλαβαίνω αυτή τη στιγμή.»

Φαίνεται να είχατε μια μάχη με τις Aλπίν, φαινόταν πως θα τελειώσατε πιο μπροστά, αλλά απλά το χάσατε στη συνέχεια: «Προφανώς αποφασίσαμε να μείνουμε έξω, και όταν τα ελαστικά ήταν πιο παλιά πηγαίναμε πιο πίσω και κάναμε τελικά ένα Πιτ στοπ.

Ήταν προφανώς η πιο αργή στρατηγική του αγώνα και όχι τόσο ευχάριστη στο αμάξι όταν χάναμε θέσεις.

Είχα μάχες με τους άλλους και στο τέλος μια καλή με τον Ντάνιελ, αλλά δεν μπόρεσα να φτάσω αρκετά κοντά. Νομίζω ήταν ωραίο να μάχομαι με αυτόν τους τελευταίους γύρους και να τελειώσουμε και οι δύο με βαθμούς. Ήταν γενικά ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο.»

Έχεις το μικρόφωνο, αν θες κάτι να πεις; « Δεν νομίζω ότι έχω κάτι άλλο να πω για να είμαι ειλικρινής.

Μπορώ απλά να επαναληφθώ. Τα τελευταία δύο χρόνια μπορεί να ήταν απογοητευτικά για το σπορ, αλλά ήταν πολύ χρήσιμα και σημαντικά για εμένα.

Στη ζωή μου έγιναν πολλά πράγματα, πολλά πράγματα που με έκαναν να συνειδητοποιήσω πως είναι μεγάλο προνόμιο η θέση στην οποία είμαστε.

Με αυτή έρχονται και κάποιες ευθύνες, να περάσουμε κάποια πράγματα στους άλλους οδηγούς, να συνεχίσουμε την καλή δουλειά. Είναι καλό που έχουμε τη δύναμη να σας εμπνεύσουμε με αυτά που λέμε και κάνουμε, νομίζω πως υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το να τρέχουμε, αλλά προφανώς είναι αυτό που αγαπάμε, αν μπορούμε μέσω αυτού να μεταφέρουμε κάποιες σημαντικές αξίες είναι πολύ μεγάλο πράγμα.

Νομίζω για αυτό τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ σημαντικά για εμένα. Ευχαριστώ για την υποστήριξη, τα γράμματα, και γενικά την αγάπη.»

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς