23.5 C
Athens

GP Άμπου Ντάμπι: Νικητής ο Φερστάπεν στο αντίο του Φέτελ, δεύτερη θέση στην κατάταξη ο Λεκλέρ

Ο Μαξ Φερστάπεν αναδείχθηκε νικητής στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, με τον Σαρλ Λεκλέρ να τερματίζει δεύτερος και να καταλαμβάνει και τη 2η θέση στην τελική κατάταξη των οδηγών - Συγκίνηση στο αντίο του Σεμπάστιαν Φέτελ μετά από 15 χρόνια και 4 τίτλους

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν έκλεισε με νίκη τη χρονιά κερδίζοντας το grand prix του Άμπου Ντάμπι. Από την άλλη ο ομόσταβλος του Σέρχιο Πέρεθ δεν χαμογέλασε, καθώς είδε τον Σαρλ Λεκλέρ που ξεκίνησε από την τρίτη θέση να τον ξεπερνάει, να τερματίζει δεύτερος στον αγώνα και να παίρνει και τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των οδηγών (οι δύο πιλότοι είχαν από 290 πόντους πριν τον τελευταίο αγώνα).

Το κλίμα στο Άμπου Ντάμπι ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να αποχαιρετάει την Formula 1 μετά από 15 χρόνια και 4 Παγκόσμιους τίτλους.

 

Η εκκίνηση δεν είχε απρόοπτα. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull κράτησε εύκολα την πρώτη θέση, ενώ στον αντίποδα ακολούθησαν σταθερά από πίσω Πέρεθ και Λεκλέρ.

Και ενώ ο Μεξικανός φαινόταν να έχει καλύτερο ρυθμό από τον Μονεγάσκο, αυτός ξαφνικά άρχισε να αυξάνει ρυθμό, μείωσε τη διαφορά και τελικά πέρασε μπροστά με μία έξυπνη στρατηγική της Φεράρι.

Το ένα πιτ στοπ αντί τα δύο που ακολούθησε ο Σέρχιο Πέρεθ τον κράτησαν μπροστά του παρά την προσπάθεια του Μεξικανού στο τέλος, που μείωσε στο 1,5 δευτερόλεπτο τη διαφορά, αλλά δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει.

 

Ο Φέτελ στο αντίο του κατάφερε να βαθμολογηθεί τερματίζοντας 10ος, ενώ ο Λιουίς Χάμιλτον εγκατέλειψε και έτσι έκλεισε για πρώτη φορά στην καριέρα του μία ολόκληρη σεζόν χωρίς νίκη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς