20.9 C
Athens

Τζόκοβιτς – Φριτζ 2-0: Για 8η φορά στην καριέρα του σε τελικό ATP Finals ο ασταμάτητος Σέρβος

Ένας αιώνιος έφηβος! Ο 35αρης Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 2-0 σετ του Τέιλορ Φριτζ (7-6, 7-6) και προκρίθηκε στον τελικό των ATP Finals για 8η φορά στην καριέρα του.

Ο δρόμος για τον τελικό δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς ο Σέρβος δυσκολεύτηκε να λυγίσει τον αντίπαλο του και χρειάστηκε τη βοήθεια του Tie-Break και στα δύο σετ του αγώνα.

Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε δυναμικά στο 1ο σετ του αγώνα και κατάφερε να κάνει νωρίς μπρέικ και να πάρει προβάδισμα με 3-2. Ωστόσο η χαρά του δεν κράτησε για πολύ με τον Φριτζ να απαντάει στο αμέσως επόμενο Γκέιμ και να κάνει το 3-3.

Από εκεί και πέρα υπήρξε η απόλυτη ισορροπία με τους δύο παίκτες να οδηγούνται στο Tie-Break και τον Σέρβο να κατακτάει στο νήμα το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο οι ρόλοι άλλαξαν. Ο Αμερικανός ήταν αυτός που έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του και πήρε προβάδισμα. Ο Νόλε όμως την ύστατη στιγμή αντέδρασε ισοφάρισε σε 5-5, έστειλε και αυτό το σετ στο Tie-Break και εκεί επικράτησε με 7-5 για το τελικό 2-0.

Ο Σέρβος κατάφερε να φτάσει στον τελικό για 8η φορά συνολικά και πρώτη μετά το 2018 όπου και είχε ηττηθεί από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Εκεί θα αντιμετωπίσει θα περιμένει τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στον Κάσπερ Ρουντ και τον Αντρέι Ρούμπλεφ που θα γίνει το Σάββατο (19/11, 22:00).

Στον τελικό της Κυριακής (20/11) ο Νόλε θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο στην διοργάνωση και αν καταφέρει να τον κατακτήσει θα ισοφαρίσει τον πολυνίκη του θεσμού Ρότζερ Φέντερερ.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς