14.3 C
Athens

Ιτούδης για το επεισόδια ανάμεσα σε Σάρας και Αταμάν: «Είμαστε ενήλικες, θα δυναμώσουμε τις σχέσεις μας»

Τον καυγά ανάμεσα στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τον Εργκίν Αταμάν σχολίασε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της νίκης της Φενέρμπαχτσε απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Έλληνας προπονητής που έχει τον ρόλο προέδρου της Ένωσης Προπονητών, στάθηκε στο θέμα που προέκυψε ανάμεσα στους δύο τεχνικούς μετά την αναμέτρηση της Εφές με την Μπαρτσελόνα.

Να θυμίσουμε πως ο Λιθουανός τεχνικός κατηγόρησε το επιτελείο του τεχνικού των πρωταθλητών Ευρώπης για κατασκοπεία πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη:

«Πρώτα από όλα, θα ήθελα να πω ότι είναι πολύ χαρούμενος για την ύπαρξη της Ένωσης Προπονητών της Ευρωλίγκας.

Βασικός μας στόχος είναι να διαδώσουμε και να εξασφαλίσουμε πως όλοι οι προπονητές στην Ευρώπη βρίσκονται κοντά μας. Δευτερευόντως, θέλουμε να επεκταθούμε και σε άλλες χώρες, ειδικά στην Ασία. Χαίρομαι πολύ για τη συνεργασία με σπουδαίους προπονητές στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Δεν είχα ως τώρα την ευκαιρία να συνομιλήσω για το θέμα με τον Εργκίν και τον Σάρας. Σίγουρα όμως θα συναντηθώ μαζί τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε να προσπαθήσω να μάθω για το θέμα που προέκυψε.

Είμαστε ενήλικες και όλοι μας δουλεύουμε σε σπουδαία κλαμπ. Θα συζητήσουμε το θέμα μεταξύ μας το συντομότερο δυνατό και θα προσπαθήσουμε να δυναμώσουμε τις σχέσεις μας. Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχνάει το συναισθηματικό παράγοντα σε αυτό το άθλημα. Δεν ήμουν μάρτυς στο γεγονός και δεν έχω υπόψη μου λεπτομερείς πληροφορίες για όσα συνέβησαν. Θα προσπαθήσω να αποκτήσω αυτές τις πληροφορίες».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς