23.1 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89-74: Ερυθρόλευκο show και επίδειξη δύναμης στο πρώτο ντέρμπι

Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας πάτησαν γκάζι στο δεύτερο μέρος κι άφησαν πίσω τους τον Παναθηναϊκό σπάζοντάς του το αήττητο και πετυχαίνοντας μεγάλη νίκη στο πρώτο φετινό ντέρμπι - Μεγάλο ματς από την απίθανη Γκούσταφσον (23π., 17ριμπ.)

Σαρωτικός και απολαυστικός, με μπάσκετ σεμιναριακού επιπέδου στο δεύτερο ημίχρονο και με το πλάνο να υπηρετείται άψογα. Ο Ολυμπιακός έκανε το 7/7 στην Α1 μπάσκετ Γυναικών πανηγυρίζοντας μια πολύ μεγάλη νίκη (89-74) με διαφορά 15 πόντων στο πρώτο φετινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Αίθουσα 5 του ΣΕΦ.

Κάπως έτσι οι Ερυθρόλευκες έκαναν επίδειξη δύναμης και έκαναν το 1-0 στα φετινά ντέρμπι με τις Πράσινες βάζοντας πλώρη για την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας στους τελικούς.

Η απίθανη Μέγκαν Γκούσταφσον ήταν πραγματικά σαρωτική. Μπορεί να κλείστηκε στο πρώτο μέρος αρκετά αλλά έδειξε την κλάση της σταδιακά και όσο κυλούσαν τα λεπτά γινόταν όλο και πιο επιδραστική για να κλείσει το ματς με double double (23 πόντοι, 17 ριμπάουντ). Σπουδαία εμφάνιση από Σουκ και Σταμολάμπρου με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα, συνολικά διψήφιες πέντε αθλήτριες του Μάρτινς Ζίμπαρτς (από 10 είχαν η Νικολοπούλου και η φοβερή Αγιούσο που μοίρασε και 7 ασίστ)!

Για τον Παναθηναϊκό η Πότερ είχε 24 κι ακολούθησαν η Ριντ με 17 και η Παυλοπούλου με 14.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Πράσινες μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το νευρικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού και να φτάσουν ως και στο +11 (6-17) στην πρώτη περίοδο όμως ένα ερυθρόλευκο ξέσπασμα (με την Αγιούσο να είναι εξαιρετική) έφερε τη διαφορά στο -3 (16-19) πριν οι δύο ομάδες μπουν στη δεύτερη περίοδο.

Οι Ερυθρόλευκες ισορρόπησαν με την Γκούσταφσον κι ο Παναθηναϊκός διατηρήθηκε κοντά χάρη σε Αλεξανδρή και Παυλοπούλου που πήραν τις περισσότερες προσπάθειες.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου η Άννα Σταμολάμπρου όρθωσε το ανάστημά της και με δύο διαδοχικά τρίποντα ξεσήκωσε τους οπαδούς του Ολυμπιακού που έβλεπαν τη διαφορά να ανοίγει διαρκώς. Οι φιλοξενούμενες που είχαν σε κάκιστη μέρα την Κάρτερ προσπαθούσαν να ξαναμπούν στο ματς κυρίως με τις προσπάθειες της Πότερ αλλά η διαφορά έκλεισε στο +11 χάρη σε ένα φοβερό ερυθρόλευκο σερί.

Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα βρήκε τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί απόλυτα με τη Σταμολάμπρου να βρίσκει στο πρόσωπο της Σπυριδοπούλου μια πολύ σημαντική βοήθεια με τα σουτ από τα 6,75μ. και οι Ερυθρόλευκες στο… ρελαντί έφτασαν σε μια άνετη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 89-74

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζαχαρής – Μαλαμάς – Τσιμπούρης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-19, 38-38, 65-54, 89-74.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίμπαρτς): Σταμολάμπρου 14 (2), Σταμάτη 7 (2), Αγιούσο 10 (1 τρίποντο, 7 ασίστ), Σπυριδοπούλου 6, Σύρρα 4, Γκούσταφσον 23 (7/11 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 17 ριμπάουντ), Νικολοπούλου 10 (6 ασίστ), Διέλα, Σουκ 15, Βαμβακά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (Καπογιάννη): Ριντ 17 (7 ασίστ), Κωτούλα, Παυλοπούλου 14 (2 τρίποντα, 6 ασίστ, 5 κλεψίματα), Πότερ 24 (7/11 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Σωτηρίου 2, Μπουντούρη, Αλεξανδρή 9 (1), Κάρτερ 6 (1), Θεοδωρομανωλάκη, Χαιριστανίδου 2

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς