21.3 C
Athens

Τσιτσιπάς – Ρούμπλεφ 1-2: Πρόκριση στους «4» με ανατροπή για τον Ρώσο, χάλασε ξανά το μυαλό του Στέφανου (vid)

Ένα μπρέικ στο 7ο γκέιμ του δεύτερου σετ έφερε την ολοκληρωτική κατάρρευση του Τσιτσιπά στο τρίτο και ο Ρούμπλεφ πέρασε στους «4» του ATP Finals αποκλείοντας τον Έλληνα πρωταθλητή από τη συνέχεια

Έγκλημα και τιμωρία για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Τορίνο. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε με ανατροπή (1-2) από τον Αντρέι Ρούμπλεφ (6-3, 3-6, 2-6) κι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του ATP Finals.

Ακόμα μια χαμένη ευκαιρία για τον Τσιτσιπά που έχασε πλήρως τη συγκέντρωσή του μετά το μπρέικ που δέχθηκε στο δεύτερο σετ και κατέρρευσε στο τρίτο όπου ο Ρούμπλεφ κυριάρχησε απόλυτα.

Στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης ο Αντρέι Ρούμπλεφ θα αντιμετωπίσει τον ανερχόμενο και τρομερά φορμαρισμένο Κάσπερ Ρουντ, ενώ στο άλλο παιχνίδι μια θέση στον τελικό θα διεκδικήσουν ο ασταμάτητος Νόβακ Τζόκοβιτς κόντρα στον Τέιλορ Φριτζ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ένα πολύ σπουδαίο πρώτο σετ χωρίς μεγάλα ρίσκα και χωρίς αβίαστα λάθη. Το πρώτο σέρβις λειτούργησε εξαιρετικά και του έδωσε το μεγαλύτερο μέρος των πόντων του (93%) και ο Ρούμπλεφ δεν τον απείλησε με μπρέικ.

Από την πλευρά του ο Τσιτσιπάς δεν άφησε τον Ρώσο να εκμεταλλευτεί καμία από τις πέντε ευκαιρίες που είχε για να πάρει το τέταρτο γκέιμ και έκανε το μπρέικ για το 3-1 κρατώντας με ευκολία το σέρβις του για να κάνει το 1-0 με 6-3 σε 32′.

 

Ο Ρώσος παρά τον εκνευρισμό που είχε, επέστρεψε στη σκληρή επιφάνεια για να μείνει ζωντανός και το πέτυχε σε ένα πολύ κομβικό σημείο. Οι δύο πρωταθλητές με ευκολία κρατούσαν το σέρβις τους όμως στο 8ο γκέιμ ο Ρούμπλεφ κατάφερε να πετύχει ένα πολύ μεγάλο μπρέικ και να πάρει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του σετ.

Ο Τσιτσιπάς πάντως δεν κατέθεσε αμαχητί τα όπλα, κάθε άλλο: άγγιξε το μπρέικ στο μπρέικ σβήνοντας το πρώτο σετ πόιντ του Ρούμπλεφ και είχε το πλεονέκτημα. Ο Ρώσος το έσβησε με τη σειρά του κι έκανε το 1-1 με το ίδιο σκορ (3-6).

 

Κι όπως συμβαίνει στις περισσότερες συναντήσεις των δύο αθλητών, έτσι και στο Τορίνο έπαιξαν και τρίτο σετ για να κριθεί η πρόκριση. Ο Ρώσος έμοιαζε να έχει το μομέντουμ και το έδειξε στο τρίτο γκέιμ όπου είχε δύο ευκαιρίες για μπρέικ και εκμεταλλεύτηκε τη δεύτερη για να το πετύχει.

Η συγκέντρωση του Έλληνα πρωταθλητή χάθηκε εντελώς και αυτό αποτυπώθηκε στο 7ο γκέιμ που δεν υπερασπίστηκε το σέρβις του και υπέπεσε δις σε διπλό λάθος (!) για να κάνει εύκολα το 2-5 ο Ρούμπλεφ και στη συνέχεια να υπερασπιστεί το σέρβις του με ευκολία για να πάρει μια μεγάλη πρόκριση στους «4».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς