15.7 C
Athens

Ο Ζε Ρομπέρτο υπερασπίστηκε τον Τίτε για την απόφαση του να πάρει στο Κατάρ τον Ντάνι Άλβες

Δηλώσεις σε ΜΜΕ της Βραζιλίας πραγματοποίησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ζε Ρομπέρτο. Εκεί υπερασπίστηκε την απόφαση του ομοσπονδιακού Τίτε να πάρει στην αποστολή για το Μουντιάλ του Κατάρ τον Ντάνι Άλβες.

Η απόφαση του τεχνικού της Σελεσάο σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς πολλοί στέκονται τόσο στην ηλικία του ποδοσφαιριστή της Νασιονάλ, όσο και στο γεγονός πως έχει να αγωνιστεί από τον Σεπτέμβριο.

Ο 48χρονος πρώην μεσοεπιθετικός από την πλευρά του, ανέφερε πως και για αυτόν είχαν ακουστεί τα ίδια πράγματα όταν σε ηλικία 32 ετών κλήθηκε να αγωνιστεί στο Μουντιάλ του 2006 που διεξήχθη στη Γερμανία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Αυτό το θέμα της ηλικίας είναι πολιτισμικό. Το έζησα από πρώτο χέρι όταν επέστρεψα στη Βραζιλία μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Είναι δύσκολο να αλλάξει αυτή η νοοτροπία, γιατί είναι μέρος της κουλτούρας των Βραζιλιάνων οπαδών, του Τύπου. Στην περίπτωσή μου, έπρεπε να αντιμετωπίσω ένα ταμπού. Από ό,τι βλέπω, αυτό το ταμπού δεν έχει σπάσει ακόμα, υπάρχει μέχρι σήμερα.

Η εμπειρία του Ντάνιελ Άλβες είναι ζωτικής σημασίας για τον όμιλο. Έχουν εμφανιστεί νέοι παίκτες, οι οποίοι διαπρέπουν στην Ευρώπη αλλά θα παίξουν στο πρώτο τους Παγκόσμιο Κύπελλο.

Χρειάζεστε παίκτες με εμπειρία για να σας στηρίξουν. Κλήθηκε λόγω των σπουδαίων αποτελεσμάτων που είχε στην καριέρα του και επειδή μπορεί ακόμα να προσφέρει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τόσο παίζοντας όσο κι εκτός».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς