18.2 C
Athens

Φόντεν: Πρέπει να θυμίσω στους συμπαίκτες μου πως εγώ έχω κατακτήσει ήδη το Παγκόσμιο κύπελλο

Ο Φιλ Φόντεν στάθηκε στην ψυχολογία που υπάρχει στην εθνική Αγγλίας και τόνισε πως αυτό είναι το μυστικό για να πάνε καλά στη διοργάνωση, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο το γνωρίζει γιατί είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο κύπελλο με την Κ17 της χώρας του.

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε επίσης στην εμπιστοσύνη και στη σιγουριά που βγάζει ο Χάρι Κέιν, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο επιθετικός της Τότεναμ σχεδόν αγγίζει το τρόπαιο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι:

«Θυμάμαι πως είχαμε τρομερή εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Το ίδιο συμβαίνει και εδώ.

Το γεγονός πως φτάσαμε στον τελικό του Euro είναι κάτι που έχει δώσει μεγάλη ώθηση. Νομίζω πως ο Χάρι Κέιν έχει σχεδόν αγγίξει το τρόπαιο, μας βλέπει ως ένα από τα φαβορί. Θα πρέπει απλά να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και να έχουμε αυτοπεποίθηση.

Θα χρειαστεί να θυμίσω στους συμπαίκτες μου πως έχω πάρει ήδη το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν είναι πως είχαμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας, απλά ξέραμε πως θα παίρναμε το τρόπαιο επειδή ήμασταν καλοί και είχαμε μεγάλο ταλέντο. Ακόμα και όταν είχαμε βρεθεί πίσω στο σκορ στον τελικό, συνεχίζαμε να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο πιστεύοντας στη νίκη. Ήταν ωραίο που ήμουν μέλος εκείνης της ομάδας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς