24.6 C
Athens

Βέλγιο – Αίγυπτος 1-2: Προβληματική εικόνα για την παρέα του Ντε Μπρόινε στο Κουβέιτ (vid)

Το Βέλγιο προβλημάτισε αρκετά πριν τη σέντρα στο Μουντιάλ του Κατάρ (αντιμετωπίζει στις 18/11 στην πρεμιέρα τον στον 6ο όμιλο τον Καναδά) καθώς γνώρισε την ήττα με 1-2 στο Κουβέιτ απέναντι στην Αίγυπτο του Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ χρησιμοποίησε αρκετούς ποδοσφαιριστές που προορίζονται για βασικοί και η αλήθεια είναι πως τόσο δημιουργικά όσο και αμυντικά, η ομάδα του αντιμετώπισε πολλά προβλήματα.

Ένα κακό κοντρόλ του Ντε Μπρόινε έφερε το κλέψιμο του Μοχάμεντ. Ο Αιγύπτιος φορ της Ναντ εξαπέλυσε το σουτ κι έκανε το 0-1 στο 33′.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους – και παρά την τριπλή αλλαγή από πλευράς Βελγίου – ο καταπληκτικός Σαλάχ έβγαλε τρομερή μπαλιά για τον Τρεζεγκέ που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε τον Κουρτουά για το 0-2.

Το Βέλγιο δεν δημιουργούσε φάσεις παρότι είχε την κατοχή της μπάλας αλλά στο 76′ μπόρεσε στη μοναδική κλασική του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος να μειώσει σε 2-1. Ο Καράσκο από τα αριστερά γύρισε στην περιοχή για τον Οπεντά που έβαλε την προβολή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Ντεμπάστ, Αλντερβάιρελντ, Τεατέ (71′ Βερτόνγκεν), Καστάν (82′ Ντοκού), Φανάκεν (46′ Τίλεμανς), Βίτσελ, Καράσκο, Ντε Μπρόινε (46′ Μέρτενς), Αζάρ (71′ Μενιέ), Μπατσουαγί (46′ Οπεντά)

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ελ Σενάουι, Ταφίκ, Μοσάντ (77′ Γκαλάλ), Χεγκάζι, Χαμντί, Χαμέντ, Χαμάντα (88′ Ελ Σαγέντ), Ελνέντι, Σαλάχ (88′ Χασάν), Τρεζεγκέ (88′ Ασούρ), Μοχάμεντ (72′ Ζίζο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς