20.9 C
Athens

Πορτογαλία – Νιγηρία 4-0: Υπερηχητική εμφάνιση χωρίς τον Ρονάλντο στην πρόβα τζενεράλε (vids)

Με τη γνωστή… αποτελεσματικότητα που τη διακρίνει και χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία, η Πορτογαλία πανηγύρισε μια πολύ άνετη νίκη με 4-0 απέναντι στη Νιγηρία στο Ζοσέ Αλβαλάδε πριν αναχωρήσει για το Κατάρ ώστε να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν χρησιμοποίησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά έδωσε φανέλα βασικού στον 18χρονο κεντρικό αμυντικό Αντόνιο Σίλβα της Μπενφίκα που έπαιξε και στα 90′ και επιβεβαίωσε πως δικαιολογημένα κλήθηκε στη διοργάνωση.

Ο Μπρούνο Φερνάντες σκόραρε δις στο πρώτο μέρος για τους Πορτογάλους που δεν δέχθηκαν την παραμικρή απειλή σε όλο αυτό το διάστημα.

 

Οι Νιγηριανοί θα μπορούσαν να μειώσουν στο σκορ με πέναλτι του Ντένις αλλά o επιθετικός της Νότιγχαμ το έχασε και μαζί την ευκαιρία να ξαναβάλει την ομάδα του στο ματς στο 81′. Ο Πίτερ Ετέμπο του Άρη μπήκε ως αλλαγή στο 69′.

Ο Γκονσάλο Ράμος που είχε περάσει στο ματς στο 66ο λεπτό πέτυχε γκολ για το 3-0 στο 82′ και δύο λεπτά αργότερα μετά από ωραία συνεργασία και δικό του τακουνάκι-ασίστ ο Ζοάο Μάριο σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Σάντος): Πατρίσιο, Νταλότ, Ρουμπέν Ντίας (46′ Γκερέιρο), Αντόνιο Σίλβα, Νούνο Μέντες (46′ Πέπε), Οτάβιο (76′ Ρ. Όρτα), Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες (46′ Βιτίνια), Μπερνάρντο Σίλβα, Αντρέ Σίλβα (66′ Γκονσάλο Ράμος), Φέλιξ

ΝΙΓΗΡΙΑ (Πεσέιρο): Ουζόχο, Οσάγι-Σάμουελ, Ακπογκούμα, Τροστ-Εκόνγκ, Μπάσεϊ, Ιγουόμπι, Αρίμπο (69′ Ετέμπο), Εντιντί (46′ Ονιέκα), Λούκμαν (46′ Τσουκουέζε), Σίμον (76′ Σίμον), Μόφι (58′ Ονουάτσου)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς