19.1 C
Athens

Μάλτα – Ελλάδα 2-2: Ο Φούντας κράτησε τα προσχήματα (vid)

Ο Μπακασέτας άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο γκολ και ο Φούντας έγραψε το τελικό 2-2, με την εθνική Ελλάδας να αφήνει ανάμικτες εντυπώσεις στη Βαλέτα

Η Εθνική είχε και καλά και κακά διαστήματα στη Βαλέτα στη φιλική αναμέτρηση απέναντι στη Μάλτα. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ έμεινε στο 2-2 με τους Μαλτέζους που αξιοποίησαν το δικό τους καλό διάστημα στο δεύτερο μέρος και εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Ελλήνων διεθνών για να κρατήσουν την ισοπαλία.

 

Ο Ουρουγουανός προπονητής δοκίμασε αρκετά πρόσωπα αρκετά εκ των οποίων δεν είναι βασικά σε επίσημα παιχνίδια στη νέα εποχή της Εθνικής. Το επόμενο τεστ για την Ελλάδα είναι στη Βουδαπέστη κόντρα στην Ουγγαρία την Κυριακή (20/11, 21:15). Τα φιλικά δίνουν μεν τη δυνατότητα για να δει κι ο κάθε κόουτς τι μπορεί να κάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής που επιλέγει, ωστόσο τα αποτελέσματα είναι σημαντικά και για το ράνκινγκ.

Η αναμέτρηση με τη Μάλτα δεν είχε πολλές φάσεις ειδικά στο πρώτο μέρος και ο ρυθμός ήταν χαμηλός, με τους γηπεδούχους να απειλούν μόνο στο 14ο λεπτό με το διαγώνιο μακρινό σουτ του Τέουμα. Η φάση του γκολ της Εθνικής ήταν και η μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο μέρος κι ας χρειάστηκε να περάσουν 39 λεπτά.

Ο Δημήτρης Πέλκας από τα αριστερά συνέκλινε κι άφησε στον Μπακασέτα που έκανε ωραίες προσποιήσεις κι εκτέλεσε δυνατά με το αριστερό για να κάνει το 0-1.

 

Στο 50ό λεπτό ο Ιωαννίδης προσπάθησε να νικήσει τον Μπονέλο από δύσκολη θέση και στο 54′ ο Γκιγιομέ πέρασε κάθετα στον Ντεγκαμπριέλε που πλάσαρε τον Πασχαλάκη για το 1-1.

 

Στο 67ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ανατροπή όταν ο Μπουχαλάκης έκανε χέρι σε γύρισμα από τα δεξιά, ο Τέουμα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι κι έγραψε το 2-1.

 

Οι Έλληνες διεθνείς πήραν την κατοχή της μπάλας στα τελευταία λεπτά και πίεσαν για την ισοφάριση που βρήκαν τελικά στο 80ό λεπτό με την όμορφη εκτέλεση του Φούντα ο οποίος μετρούσε μόλις 12′ στον αγωνιστικό χώρο.

 

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να πετύχει ακόμα ένα γκολ και να δώσει νίκη στην ομάδα του αλλά το γυριστό του απομάκρυνε ο Μπονέλο σε κόρνερ.

ΜΑΛΤΑ: Μπονέλο, Σ. Μποργκ (46′ Απάπ), Πέπε, Τζ. Μποργκ (80′ Μικάλεφ), Ζ. Εμπόνγκ (52΄ Κορμπαλάν), Γκιγιομιέ, Τέουμα, Καμεντσούλι, Ντιμές (80′ Τζόουνς), Ντεγκαμπριέλε (80′ Σαταριάνο), Πολ Εμπόνγκ (80′ Κρίστενσεν)

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (46′ Κουλιεράκης), Γιαννούλης (80′ Κυριακόπουλος), Μπακασέτας (46′ Μπουχαλάκης), Σιώπης (80′ Αλεξανδρόπουλος), Μάνταλος, Χατζηγιοβάνης, Πέλκας (68′ Φούντας), Ιωαννίδης (68′ Δουβίκας)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς