22.5 C
Athens

Άμεσα αντανακλαστικά για την τελική αντεπίθεση

Ο Ολυμπιακός καλείται να καλύψει έγκαιρα τις βασικές του ανάγκες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και, με την αποσυμφόρηση που θα γίνει στο ρόστερ, ο Μίτσελ να δουλέψει με συγκεκριμένο γκρουπ παικτών (όπως ήταν και η επιθυμία του από τη στιγμή που ανέλαβε) για την τελική αντεπίθεση στο δεύτερο μισό της σεζόν

Ο οργανισμός του Ολυμπιακού πρέπει να κινηθεί γρήγορα και την 1η Ιανουαρίου του 2023 οι χειμερινές προσθήκες να βρίσκονται στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη.

Είναι δεδομένο πως το ρόστερ θα αποσυμφορηθεί, κάτι που είχε ζητήσει ο Μίτσελ από την πρώτη στιγμή. Τον Σεπτέμβριο, το ξεσκαρτάρισμα στο έμψυχο δυναμικό αποδείχθηκε αδύνατο, αλλά τώρα υπάρχει χρόνος για να παραμείνουν αυτοί που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Ολυμπιακός στοχεύει σε τέσσερις παίκτες ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Δύο ακραίοι μπακ (δεξιός και αριστερός), ένας κεντρικός αμυντικός και ένας εξτρέμ. Εφόσον ο Μίτσελ έχει ζητήσει ενίσχυση στις συγκεκριμένες θέσεις, πρέπει να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του χωρίς δεύτερη σκέψη. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο τον Γενάρη να αποκτηθούν τέσσερις παίκτες και να «πιάσουν» και οι τέσσερις στο δεύτερο μισό της σεζόν. Δεν χωράει λάθος και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Οι βασικές ανάγκες των Πρωταθλητών Ελλάδας είναι τρεις και πρέπει να καλυφθούν. Αριστερός μπακ, στόπερ και εξτρέμ. Ο Άβιλα, στα δεξιά, έχει «βγει». Όχι σε απόλυτο βαθμό, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε πως είναι έτοιμος παίκτης και καλύτερος από τα συμπεράσματα που είχαμε βγάλει μέσα από τα βίντεο, το περασμένο καλοκαίρι, όταν και είχε αποκτηθεί από τη Χάντερσφιλντ. Ο Ολυμπιακός πρέπει πάση θυσία να ενισχυθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας και να αποκτήσει απειλή από τη συγκεκριμένη πτέρυγα.

Ο Ρέαμπτσιουκ έχει αγωνιστικό «ταβάνι» και η ομάδα χρειάζεται αριστερό μπακ που θα «ανεβοκατεβαίνει» την πλευρά και θα έχει συμμετοχή στην επιθετική ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στο κέντρο της άμυνας, ο Ολυμπιακός έχει ένα πρότζεκτ (Ντόη), που αν το προσέξει θα έχει στόπερ για τα επόμενα 15 χρόνια, ενώ ο Παπασταθόπουλος είναι εγγύηση και έδειξε την κλάση του στα τελευταία παιχνίδια. Τραυματίστηκε, όμως, και χρειάζεται μία ακόμα επιλογή, καθώς οι Σισέ και Μπα δεν υπολογίζονται ιδιαίτερα. Κυρίως, ο πρώτος.

Το πιο δύσκολο κομμάτι στο χειμερινό «παζλ» των μεταγραφών είναι αυτό του winger. Ο Ολυμπιακός την έχει «πατήσει» πολλάκις και δεν μπορεί να βρει τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί ένας εξτρέμ με ταχύτητα, ντρίμπλα και παιχνίδι ένας εναντίον ενός. Ο Μίτσελ παρατάσσει συνήθως σχηματισμό 4-4-2 χωρίς καθαρόαιμους εξτρέμ από τη στιγμή που ο Γκάρι Ροντρίγκες είναι μονίμως τραυματίας και ο Μπόουλερ δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής. Άλλωστε, οι δύο τελευταίοι είναι πιθανό να «χαιρετήσουν». Είναι δεδομένο, πάντως, πως σε ορισμένα παιχνίδια χρειάζεται και απειλή από τα «φτερά», την οποία ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει, τη δεδομένη χρονική στιγμή, στο παιχνίδι του.

Ευρώπη δεν υπάρχει στο δεύτερο μισό της σεζόν και ο σύλλογος είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει μέχρι τέλους τους δύο στόχους εντός συνόρων. Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το -12 στη Super League είναι μεγάλη και υπερβολική απόσταση που δεν συνάδει με την ποιότητα της ομάδας. Η βαθμολογία έχει αλλοιωθεί, το Πρωτάθλημα δεν παίζεται επί ίσοις όροις, αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει να τα δίνει όλα κόντρα σε όλους και όλα. Με 23 αγώνες να απομένουν, χρόνος και παιχνίδια υπάρχουν. Οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να φανούν συνεπείς και να ελέγξουν αυτά που μπορούν. Αν το ρόστερ συμμαζευτεί και η ομάδα είναι έτοιμη σε πρόσωπα, την πρώτη ημέρα του Ιανουαρίου, θα έχει κάνει το δικό της βήμα προς την κανονικότητα. Και θα έχει στείλει το δικό της μήνυμα πως κινείται ξανά ποδοσφαιρικά, αυξάνοντας το άγχος, την πίεση και τον φόβο των αντιπάλων της.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Στην προπόνηση του Ολυμπιακού Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα της ομάδας στη Βαρκελώνη και βρέθηκαν στην προπόνηση του Ολυμπιακού ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα

Μπαρτζώκας: Δεν είμαστε εκδρομικός σύλλογος για να λέμε ότι το ταξίδι είναι πετυχημένο, στόχος το Final Four

Ξεκάθαρος ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η νίκη στο πρώτο παιχνίδι δεν θα έχει καμία σημασία αν δεν έρθει η πρόκριση στο Final Four

Καθαρή η μαγνητική του Πετρούσεφ, θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή του την Παρασκευή

Διαβάστε στον ΑΘΛΟ όλο το ρεπορτάζ για τα αποτελέσματα της μαγνητικής στην οποία υποβλήθηκε ο Φίλιπ Πετρούσεφ, αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αριστερό του γόνατο μετά τον τραυματισμό στο Game 1