18.8 C
Athens

Σουλούκου: Είμαι ευγνώμων στον κ. Μαρινάκη για τον ρόλο που μου έδωσε σε μία δύσκολη περίοδο για τον Ολυμπιακό

Συνέντευξη στο ιταλικό Μέσο «calciomercato» παραχώρησε η Λίνα Σουλούκου, με την ιταλική ιστοσελίδα να σημειώνει ότι η Ελληνίδα πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του Ολυμπιακού και νυν μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων (ECA) «θα είναι μια άλλη γυναίκα για την οποία σίγουρα θα ακούσουμε στο μέλλον».

Η Σουλούκου μίλησε τόσο για το πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή της με τον χώρο του ποδοσφαίρου, όσο και για την εμπειρία της στον Ολυμπιακό, δηλώνοντας ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη που της επέδειξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε μία δύσκολη περίοδο για τον σύλλογο, μετά από δύο σερί χαμένα πρωταθλήματα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ο πατέρας μου ήταν ημιεπαγγελματίας τερματοφύλακας και γι’ αυτό, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν πάντα στο γήπεδο ή έβλεπα ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο εκείνη την εποχή στην Ελλάδα δεν υπήρχε. Όταν, λοιπόν, τον είδα να κάνει αποκρούσεις, σκέφτηκα ότι έπρεπε να παίξω βόλεϊ. Έπαιζα βόλεϊ επαγγελματικά στην Ελλάδα μέχρι να φτάσω στην εθνική ομάδα. Έκανα μια αθλητική καριέρα που τελείωσε αρκετά νωρίς, καθώς αποφάσισα να ακολουθήσω νομική στα 20 μου. Στην πραγματικότητα, ο αθλητισμός είναι η ζωή μου, οπότε είναι φυσικό, όταν βρίσκομαι σε αυτό το περιβάλλον, να είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου» τόνισε, μιλώντας στη συνέχεια για το πέρασμά της από τον Ολυμπιακό, ως διευθύνουσα σύμβουλος:

«Ήταν μια μεγάλη εμπειρία συνολικά, είμαι πολύ χαρούμενη που μπόρεσα να είμαι μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια. Όταν ο κ. Μαρινάκης μου εμπιστεύτηκε αυτόν τον ρόλο το 2018 δεν μπορούσα να πω όχι. Ήταν μια δύσκολη περίοδος για τον σύλλογο, καθώς περάσαμε δύο συνεχόμενες χρονιές χωρίς να κατακτήσουμε τίτλους και η ομάδα δυσκολευόταν σε απόδοση.

Ο Μαρινάκης αποφάσισε να κάνει κάποιες δομικές αλλαγές και με διόρισε σε αυτόν τον ρόλο, μαζί με τον νέο τότε προπονητή Πέδρο Μαρτίνς, τον Φρανσουά Μοντέστο, σημερινό αθλητικό διευθυντή της Μόντσα και φυσικά τον Κριστιάν Καρεμπέ. Κάναμε πολλές διαρθρωτικές αλλαγές εκείνη την περίοδο, από τη διαδικασία προσλήψεων μέχρι τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε περήφανοι που κατακτήσαμε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα Ελλάδας, ένα Κύπελλο Ελλάδος, πήγαμε δύο φορές στη φάση των ομίλων του Champions League και είχαμε μερικές αξιοσημείωτες εμφανίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποκλείοντας την Άρσεναλ στο “Έμιρατς” και τη Μίλαν σε αγώνες του Europa League. Καταφέραμε επίσης να κάνουμε κάποιες αλλαγές στην ακαδημία, διευκολύνοντας την ανάπτυξη και τη μετάβαση των παικτών στην πρώτη ομάδα.

Ταυτόχρονα, χωρίς να υπονομεύσουμε την απόδοση του συλλόγου, μπορέσαμε να εξελίξουμε ταλαντούχους παίκτες και να κάνουμε κάποιες σημαντικές μεταγραφές σε μεγάλα πρωταθλήματα και συλλόγους όπως η Λίβερπουλ, η Γουλβς.

Ήταν μια μεγάλη εμπειρία και είμαι ευγνώμων στον κ. Μαρινάκη και την οικογένειά του που έδωσαν σε μένα, μια γυναίκα, έναν τόσο σημαντικό ρόλο σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο και επίσης σε όλους τους ανθρώπους, με τους οποίους έχω συνεργαστεί, και φυσικά τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πάντα στήριζαν τις προσπάθειές μας».

Πλέον είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ECA: «Είναι μια φανταστική και μοναδική εμπειρία, γιατί το 2019, όταν διορίστηκα ως ο πρώτος εκπρόσωπος του τομέα της διαφορετικότητας στο διοικητικό συμβούλιο της ECA, είχα την ευκαιρία να μοιραστώ το τραπέζι με πραγματικά σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο του ποδοσφαίρου, όπως ο πρόεδρός μας Νασέρ Αλ Κελαϊφί και άλλοι.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικά επιτυχημένοι και λαμπροί σε αυτό που κάνουν σε πολύ υψηλό επίπεδο και είναι μια καταπληκτική εμπειρία, γιατί μπορείς να μάθεις πολλά από αυτούς» συμπλήρωσε, ενώ, σε ερώτηση εάν στο μέλον εργαστεί για κάποια ιταλική ομάδα, είπε: «Είναι μια πολύ ελκυστική αγορά που εξακολουθεί να έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και είναι καλό να βλέπουμε -και δεν το λέω μόνο εγώ- ότι υπάρχουν πολλές επενδύσεις από το εξωτερικό».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς