14.3 C
Athens

ΟΦΗ – Λεβαδειακός 2-1: Ανατροπή ελπίδας με τον Νταμπράουσκας να σπάει το ρόδι στο Γεντί Κουλέ (vid)

Με τον Ντουρμισάι να σκοράρει και στις δυο εστίες, ο ΟΦΗ έκανε την ανατροπή και άφησε τον Λεβαδειακό μαζί με τον Ιωνικό στον πάτο της Super League

Ο ΟΦΗ ήταν πολύ σκληρός για να πεθάνει κόντρα στον Λεβαδειακό. Οι Κρητικοί βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο αλλά μέσα σε 8′ κατάφεραν να φτάσουν σε ανατροπή για να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη μπροστά στον κόσμο τους κι ασφαλώς την παρθενική με τον Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο τους (2-1).

Μόλις στο 2ο λεπτό από την εκτέλεση κόρνερ του Βρακά ο Ντουρμισάι πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι κι έπιασε την κεφαλιά για να στείλει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μανδά με τον Λεβαδειακό να πανηγυρίζει νωρίς το 0-1 που έφερε στα σχοινιά τους Κρητικούς σε μια περίοδο που δεν έχουν ούτε ψυχολογία ούτε πολλές λύσεις λόγω απουσιών.

 

Οι Βοιωτοί οχυρώθηκαν απευθείας μετά το γκολ, δεν απείλησαν ως το φινάλε του πρώτου μέρους αλλά έδειχναν πως αν έβρισκαν χώρους θα τιμωρούσαν τους γηπεδούχους οι οποίοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν άμυνα και να δημιουργήσουν καθαρές ευκαιρίες.

Στο 48′ ο Γιαννιώτας βρέθηκε απέναντι από τον Μανδά που προσπάθησε να αποκρούσει, η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς τη γραμμή αλλά ο Βούρος έδιωξε κι έσωσε τον ΟΦΗ από ένα δεύτερο γκολ που βάσει της εικόνας του ματς ως εκείνη την ώρα θα ήταν ταφόπλακα για κάθε ελπίδα των Κρητικών.

Οι αλλαγές του Νταμπράουσκας ήταν to the point και η ανατροπή δεν άργησε να έρθει. Πρώτα ο Τζου δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Μάρκοβιτς και στο 74′ από τη σέντρα του Θοράρινσον ο Νέιρα έπιασε την κεφαλιά στο 1′ από την είσοδό του στο ματς κι έκανε το 1-1.

 

Οι Κρητικοί βρήκαν το μομέντουμ κι έφτασαν στην ανατροπή στο 82′ όταν ο Μπιφουμά γύρισε για τον αμαρκάριστο Ντουρμισάι που από κοντά εξιλεώθηκε για το 2-1 που έστειλε τον ΟΦΗ στη 10η θέση και του έδωσε ηρεμία αφού έβαλε από κάτω του συνολικά τέσσερις ομάδες (Λεβαδειακό, Ιωνικό, ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία).

 

ΟΦΗ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Σκόρερ: 74′ Νέιρα, 82′ Ντουρμισάι / 2′ αυτ. Ντουρμισάι

Διαιτητής: Αγγελάκης

Κίτρινες: Μεγιάδο, Βούρος, Περέα, Ντίκο, Διαμαντής, Νέιρα / Βρακάς, Μάρκοβιτς

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Θοράρινσον, Περέα, Μεγιάδο (73′ Ντιουσέ), Μπουζούκης (62′ Τζου), Ντίκο (73′ Μπιφουμά), Μπαλογιάννης (73′ Νέιρα), Ντουρμισάι (87′ Στάικος)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Χάμοντ, Μπαχανάκ, Βρακάς, Σκβάρκα (86′ Σακό), Βήχος, Γιαννιώτας, Νίκας, Δούμτσιος (79′ Πέτρε)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς