20.5 C
Athens

Αστέρας – Ιωνικός 1-0: Ο Σίτο του έδωσε το πρώτο τρίποντο μετά από 43 μέρες (vid)

Ήρεμη διακοπή χωρίς αγωνία θα περάσει ο Αστέρας Τρίπολης καθώς επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και πανηγύρισε τη μόλις δεύτερη νίκη του (τελευταία το 2-0 επί του ΟΦΗ στις 2/10) στις πρώτες 13 αγωνιστικές του πρωταθλήματος (έχει και επτά ισοπαλίες)!

Οι Αρκάδες αξιοποίησαν το καλό τους διάστημα – στο πρώτο μέρος – και βρήκαν γκολ που άξιζαν ενώ θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και περισσότερα αν ήταν ψυχραιμότεροι στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη ο Ιωνικός είχε κάποιες ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο μέρος όμως η διακοπή τον βρίσκει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και τον περιμένει βουνό στον δεύτερο γύρο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές ευκαιρίες στα πρώτα 16′ αρχικά με τον Σεμπά από πλάγια θέση που έστειλε την μπάλα άουτ και στη συνέχεια με τον Μάντζη που από δύσκολη γωνία δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδόπουλο.

Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 16′ όταν ο Μπενίτο έφυγε τετ α τετ αλλά το πλασέ του ήταν πάνω στον Χουτεσιώτη που απομάκρυνε. Δύο λεπτά αργότερα πάντως οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξά κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα κι άνοιξαν στα δεξιά για τον Τιλίκα που είχε όλο τον χώρο να πατήσει στην περιοχή και να γυρίσει για τον Σίτο που στο δεύτερο δοκάρι εντελώς αμαρκάριστος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος, ο Αστέρας θα μπορούσε να βρει δεύτερο γκολ αλλά στο 42′ η κεφαλιά του Μπενίτο κατέληξε άουτ από πολύ καλή θέση.

Ο Ισπανός επιθετικός στο 60ό λεπτό σκόραρε αλλά μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε καθώς υπήρξε οφσάιντ στο ωραίο γύρισμα του Τιλίκα. Ο Βραζιλιάνος ήταν μέσα σε αρκετές φάσεις κι έβγαινε αρκετά από τα άκρα ενώ ο Χουτεσιώτης του αρνήθηκε και γκολ σε κεφαλιά που επιχείρησε στο δεύτερο μέρος.

Ο Ιωνικός είχε την κατοχή της μπάλας στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα και προσπάθησε να φτιάξει κάποιες επικίνδυνες φάσεις αλλά δεν είχε παίκτη να τις τελειώσει και κάπως έτσι έμεινε στον πάτο της βαθμολογίας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ 1-0

Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης

Σκόρερ: 18′ Σίτο

Διαιτητής: Περράκης

Κίτρινες: Μουνάφο, Μπαράλες, Τιλίκα / Τσίμπσα, Φαντιγκά, Ρομαό, Μύγας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής, Κρεσπί (85′ Άλβαρες), Μουνάφο, Ιγκλέσιας (77′ Ντομίνγκεθ), Σίτο (85′ Μπερτόγλιο), Τιλίκα, Μπενίτο (70′ Μπαράλες)

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Σόουζα, Σάκιτς (76′ Ελευθεριάδης), Φαντιγκά, Τσίμπσα, Λοβέρα, Άοσμαν (81′ Ν. Ιωαννίδης), Σεμπά, Μάντζης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς