23.3 C
Athens

Εθνική: Όλα τα σενάρια για την πρόκριση στο Παγκόσμιο πριν τον πρόωρο «τελικό» στο Βέλγιο

Η εθνική έχει αφήσει πίσω την ήττα από τη Λετονία αλλά θα αναγκαστεί να βγάλει τα κομπιουτεράκια σε περίπτωση που δεν αποδράσει με το «διπλό» από το Βέλγιο το βράδυ της Δευτέρας: το σενάριο που τη στέλνει απευθείας στις Φιλιππίνες και αυτό που την καταδικάζει

Η εμφάνιση της εθνικής Ελλάδας κόντρα στη Λετονία ήταν αποκαρδιωτική, με αποτέλεσμα η παρέα του Στρέλνιεκς να περάσει σαν… σίφουνας από το Ηράκλειο με σκορ 80-60 και να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που εξασφαλίζει την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού.

Πλέον, για την εθνική μας ομάδα, το ματς που έρχεται κόντρα στο Βέλγιο (14/11, 21:30) είναι ζωτικής σημασίας, καθώς στη Μονς η Ελλάδα χρειάζεται μόνο νίκη για να πάρει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης.

Εκεί, θα ενισχυθεί με τους Λαρεντζάκη, Παπαπανικολάου και Καλάθη, με τον Δημήτρη Ιτούδη να κάθεται ξανά στον πάγκο σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του στην έως τώρα θητεία του με την «γαλανόλευκη».

Τα σενάρια είναι απλά: στο θεμιτό, η Ελλάδα εφόσον περάσει με νίκη από το Βέλγιο και την ίδια στιγμή η Τουρκία χάσει το Βελιγράδι από τη Σερβία, τότε η «επίσημη αγαπημένη» θα φτάσει στο 5-3 και θα σφραγίσει από την ερχόμενη Δευτέρα το πολυπόθητο εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου.

Σε περίπτωση νέας ήττας όμως θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες και δεν θα κρατά τη μοίρα στα χέρια της…

Αναλυτικά:

Με νίκη της Ελλάδας και νίκη της Σερβίας επί της Τουρκίας: Η Ελλάδα προκρίνεται μαθηματικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της προκριματικής φάσης.

Με νίκη της Ελλάδας και νίκη της Τουρκίας επί της Σερβίας: Η Ελλάδα θα χρειαστεί μία νίκη απέναντι σε Σερβία (εντός) και Λετονία (εκτός) για να μην την ενδιαφέρουν άλλα αποτελέσματα. Αν κάνει 0/2, τότε θα θέλει μάξιμουμ μία νίκη της Τουρκίας, ώστε οι Τούρκοι να μειονεκτούν στη διπλή ισοβαθμία.

Με ήττα της Ελλάδας στο Βέλγιο: Η Εθνική θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες, καθώς θα πέσει στο 4-4, ρεκόρ που θα έχει και το Βέλγιο. Αν η Τουρκία νικήσει στο Βελιγράδι, τότε θα προκύψει τετραπλή ισοβαθμία στο 4-4, με δύο αγωνιστικές να απομένουν.

Η βαθμολογία μετά από την 3η αγωνιστική της β’ φάσης

1.Λετονία 6-1
2.Σερβία 4-3
3.Ελλάδα 4-3
4.Τουρκία 3-4
5.Βέλγιο 3-4
6.Μεγάλη Βρετανία 1-6

Στην τελική φάση προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες του ομίλου 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς