22.5 C
Athens

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 2-0: Με τέτοιο… Μανούχο δεν χάνεις ποτέ! (vid)

Μια αποβολή-σκάνδαλο (και μάλιστα μετά από... πλεονέκτημα) που επινόησε ο Μανούχος σε βάρος του Έρλινγκμαρκ, άνοιξε τον δρόμο στον ξανά κακό Παναθηναϊκό να βρει το λυτρωτικό γκολ στο 80' μετά από χοντρό λάθος του Γιαννιώτη - Το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει στην εντατική και το μόνο που μένει είναι κάποιος να τραβήξει την πρίζα...

Η διακοπή του Μουντιάλ βρίσκει τον Παναθηναϊκό πρώτο με απόσταση από τους διώκτες του και με 12 νίκες στα 13 πρώτα ματς πρωταθλήματος, με μια διαφορά που εν πολλοίς χτίστηκε μέσα από διάφορες αποφάσεις στις αναμετρήσεις του.

Μια τέτοια περίπτωση υπήρξε και στο ματς των Πρασίνων με τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε με 2-0, με την αναμέτρηση να κρίνεται κυρίως στη φάση του 35ου λεπτού όπου ο Μανούχος έφερε τα πάνω κάτω.

Τότε ήταν που έμεινε με δέκα παίκτες ο Ατρόμητος καθώς ο Τζαν Όγκουστ Έρλινγκμαρκ αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα πέντε λεπτών με τη δεύτερη να προκαλεί την οργισμένη και δικαιολογημένη αντίδραση των φιλοξενούμενων!

Ο Μανούχος υπέδειξε τη δεύτερη κάρτα για το μαρκάρισμα του Σουηδού στον Ρουμπέν Πέρεθ κι εκείνος πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια αλλά αυτό που προκαλεί απορία είναι η λογική που ο διαιτητής δείχνει πλεονέκτημα (!) σε αποβολή και γυρίζει τη φάση πίσω μετά το μαρκάρισμα του Μουνίθ στον Κουρμπέλη. Κι όλα αυτά ενώ στην αρχή της φάσης υπάρχει επιθετικό φάουλ στον Ρομπάιγ! Πλεονέκτημα σε αποβολή αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

 

Η μία – και μεγάλη – ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος ήρθε από μια στημένη μπάλα. Ο Μπερνάρντ εκτέλεσε από τα αριστερά, ο Σπόραρ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στο δεύτερο ο Κουρμπέλης έκανε την προβολή αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Ο Κόλμαν έσπευσε να περάσει στο ματς τον Οικονομίδη αντί του Ροτάριου για να μη φανεί το κενό στη μεσαία γραμμή και η ομάδα του το πάλεψε στα μέτρα του δυνατού. Ενδεικτικό αυτού είναι το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός απείλησε με τρία αρκετά καλά μακρινά σουτ στο δεύτερο μέρος (Κουρμπέλης, Μπερνάρντ, Σπόραρ) πριν περάσει στο ματς ο Ιωαννίδης αντί του Κουρμπέλη κι έρθει η νίκη.

Στο 80′ οι Πράσινοι συνεργάστηκαν για πρώτη φορά σε μικρό χώρο, ο Ιωαννίδης από τα δεξιά εντός περιοχής έγινε κάτοχος της μπάλας και τρύπησε την κλειστή γωνία του κάκιστου Γιαννιώτη που είχε λανθασμένη εκτίμηση κι αντίδραση στη φάση.

 

Πριν το γκολ, οι Περιστεριώτες είχαν προσπαθήσει έστω και με αριθμητικό μειονέκτημα να βρουν ένα τέρμα στην αντεπίθεση με ένα μακρινό σουτ του Κλωναρίδη αλλά και με μια επέλαση του Τζοβάρα που προσπάθησε λανθασμένα να τελειώσει τη φάση μόνος του αντί να γυρίσει την μπάλα στον ελεύθερο συμπαίκτη του που ήταν αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε το 1-0 και έφτασε σε δεύτερο γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον με το αριστερό.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0

Σκόρερ: 80′ Ιωαννίδης, 90+4′ Μάγκνουσον

Γήπεδο: Α. Νικολαΐδης

Διαιτητής: Μανούχος

Κόκκινη: 35′ Έρλινγκμαρκ

Κίτρινες: Μπερνάρντ / Έρλινγκμαρκ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (82′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (82′ Γκάνεα), Πέρεθ, Κουρμπέλης (64′ Ιωαννίδης), Τσέριν, Βέρμπιτς (88′ Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Σπόραρ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κόλμαν): Γιαννιώτης, Χατζιησαΐας, Μαυρομμάτης (86′ Τζαβίδας), Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Έντερ, Ροτάριου (45′ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (64′ Κλωναρίδης), Μουνίθ, Κιάρτασον (64′ Φρίντγιονσον).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς