24.2 C
Athens

Λαμία – Παναιτωλικός 1-3: Ο Καρέλης τον επανέφερε στις επιτυχίες μετά από 40 μέρες (vid)

Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε ο Παναιτωλικός μετά από σχεδόν 40 μέρες όπου βίωσε διαδοχικές αποτυχίες (έξι ματς χωρίς νίκη κι αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Καλαμάτα). Η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε με 1-3 της Λαμίας και τη βύθισε ακόμη περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα. Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ο Νίκος Καρέλης, που πέτυχε και τα δύο γκολ των νικητών!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς σημειώθηκαν δύο γκολ στο πρώτο 15ο λεπτό ένα για κάθε ομάδα, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Παναιτωλικός κατάφερε να βρει και δεύτερο τέρμα με πέναλτι στο 30ο λεπτό και από εκεί και πέρα οι καλές φάσεις ήταν ελάχιστες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία κυκλοφορούσε την μπάλα, είχε την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει εύκολα τον Ανέστη. Ο Παναιτωλικός άντεξε και με ένα τρίτο γκολ στην τελευταία φάση του ματς πήρε τη νίκη με 1-3.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφεραν να σκοράρουν και οι δύο στην πρώτη τους κλασική ευκαιρία. Ο Παναιτωλικός στο 7ο λεπτό βρήκε δίχτυα με τον Καρέλη. Ο Ντίας έκανε την ατομική ενέργεια, έφτασε στην αντίπαλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος νίκησε τον Σαράνοφ και έκανε το 0-1.

 

Η χαρά των φιλοξενουμένων δεν κράτησε πολύ, καθώς πέντε λεπτά αργότερα η Λαμία απάντησε. Ο Ντε Βινσέντι βρέθηκε μέσα στην περιοχή στα αριστερά, απέφυγε με ωραία ενέργεια τον προσωπικό του αντίπαλο και με δυνατό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.

 

Στη συνέχεια δεν υπήρχε καμία φάση στο παιχνίδι μέχρι το 28ο λεπτό. Ο Ντε Βινσέντι υπέπεσε σε πέναλτι, καθώς έσπρωξε τον Καρέλη στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο σκόρερ του Παναιτωλικού ανέλαβε την εκτέλεση και διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και της ομάδας του. Ο Νταγκό έφτασε κοντά στο να κάνει το 1-3, αλλά ο Σαράνοφ αυτή τη φορά είχε απάντηση.

 

Η Λαμία στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερη και προσπαθούσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Νούνιες στο 52′ έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς ύστερα από σέντρα του Τσιλούλη πήρε την κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά δεν έδωσε στην μπάλα τροχιά προς τα δίχτυα.

Η Λαμία συνέχισε να έχει τον έλεγχο και την κατοχή στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Γιάννη Ανέστη. Ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στο να τελειώσει το ματς. Στο 82ο λεπτό ο Σενγκέλια βγήκε τετ α τετ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Σαράνοφ, ο οποίος απέκρουσε και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Ότι δεν κατάφεραν νωρίτερα οι παίκτες του Αναστασίου το έκαναν στην τελευταία φάση του ματς. Η Λαμία κέρδισε κόρνερ, ανέβηκε και ο Σαράνοφ μήπως καταφέρει να λυτρώσει την ομάδα του. Οι παίκτες του Παναιτωλικού το εκμεταλλεύτηκαν, καθώς πήραν την μπάλα και με τον Ζοάο Πέντρο έγραψαν το τελικό 1-3 στο 90+7′ και πήραν το σπουδαίο διπλό.

ΓΚΟΛ: 12′ Ντε Βινσέντι / 7′, 30′ Καρέλης, 90+7′ Ζοάο Πέντρο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28′ Ντε Βινσέντι, 73′ Καρνέζος, 85′ Μαρμεντίνι / 32′ Κορνέλιους

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Τζανδάρης, Σλίβκα, Ντε Βινσέντι (76′ Μαρμεντίνι), Νούνιες (56′ Ασκόβσκι), Τσιλούλης (76′ Καραμάνος), Μανούσος (56′ Μποάκιε – 64′ Γιακουμάκης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μάρτενσον, Φλόρες, Ντίας (80′ Μλάντεν), Μόρσεϊ (46′ Σενγκέλια), Νταγκό (75′ Χατζηθεοδωρίδης), Καρέλης (86′ Πέντρο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς