16.6 C
Athens

Σαουδική Αραβία: Αποκλεισμός του Φαχάντ Αλ Μουαλάντ από την αποστολή για Κατάρ λόγω ντόπινγκ

Ο Σαουδάραβας επιθετικός, Φαχάντ Αλ Μουαλάντ, αποκλείστηκε από την επιλογή της Σαουδικής Αραβίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 σε μία προληπτική κίνηση, λόγω παραβίασης του νόμου περί χρήσης απαγορευμένων ουσιών, όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου, η ομοσπονδία αναφέρει ότι ο Γάλλος ομοσπονδιακός προπονητής, Ερβέ Ρενάρ, «αποφάσισε να αποκλείσει τον παίκτη από τη λίστα που θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και κάλεσε τον Ναουάφ Αλ Αμπέντ, για να τον αντικαταστήσει.

Ο οργανισμός αντιντόπινγκ της Σαουδικής Αραβίας είχε αποκλείσει τον παίκτη για 18 μήνες από τα τέλη Μαρτίου λόγω θετικού τεστ για χρήση της ουσίας «φουροσεμίδη», ένα διουρητικό που συγκαλύπτει την παρουσία αναβολικών, το οποίο βρίσκεται στην λίστα των απαγορευμένων προϊόντων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (ΑΜΑ).

Αλλά αυτή η ποινή είχε πρόσφατα μειωθεί από ένα όργανο διαιτησίας της Σαουδικής Αραβίας, γεγονός που θα επέτρεπε στον Μουαλάντ να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ωστόσο, εξηγώντας αυτήν την απόφαση, η ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας επικαλείται «τις εξελίξεις της προσφυγής της WADA στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) στην Λωζάνη, υποστηρίζοντας ότι συμβουλεύθηκε το νομικό τμήμα και τον δικηγόρο της.

Η Σαουδική Αραβία μετέχει στον 3ο όμιλο, μαζί με την Αργεντινή, το Μεξικό και την Πολωνία.

Η αποστολή της για το Κατάρ έχει ως εξής:

Τερματοφύλακες: Μοχάμεντ Αλ-Οβάις (Αλ-Χιλάλ), Ναβάφ Αλ-Ακιντί (Αλ-Νασρ), Μοχάμεντ Αλ-Γιαμί (Αλ-Αχλί)

Αμυντικοί: Γιασέρ Αλ-Σαχρανί (Αλ-Χιλάλ), Αλί Αλ-Μπουλαϊχί (Αλ-Χιλάλ), Αμπντουλελάχ Αλ-Αμρί (Αλ-Νασρ), Αμπντουλάχ Μαντού (Αλ-Νασρ), Χασάν Ταμπακτί (Αλ-Σαμπάμπ), Σουλτάν Αλ-Γκανάμ (Αλ-Νασρ), Μοχάμεντ Αλ-Μπρέικ (Αλ-Χιλάλ), Σαούντ Αμπντουλχαμίντ (Αλ-Χιλάλ)

Μέσοι: Σαλμάν Αλ-Φαράχι (Αλ-Χιλάλ), Ριάντ Σαραχιλί (Αμπχά), Αλί Αλ-Χασάν (Αλ-Νασρ), Μοχάμεντ Κανό (Αλ-Χιλάλ), Αμπντουλελάχ Αλ-Μαλκί (Αλ-Χιλάλ), Σάμι Αλ-Ναγεΐ (Αλ-Νασρ), Αμπντουλάχ Οταΐφ (Αλ-Χιλάλ), Νάσερ Αλ-Ντοσαρί (Αλ-Χιλάλ), Αμπντουλραχμάν Αλ-Αμπούντ (Ιτιχάντ), Σάλεμ Αλ-Ντοσαρί (Αλ-Χιλάλ), Χατάν Μπαχεμπρί (Αλ-Σαμπάμπ)

Επιθετικοί: Ναουάφ Αλ Αμπέντ (Αλ Σαμπάμπ), Αϊτάμ Ασίρι (Αλ-Αχλί), Σάλεχ Αλ-Σεχρί (Αλ-Χιλάλ) Φιράς Αλ-Μπουραϊκάν (Αλ-Φατέχ)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς