14.3 C
Athens

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Η μάχη του άξονα και οι σταθερές στη σκακιέρα των Μίτσελ και Αλμέιδα

Ολυμπιακός και ΑΕΚ μονομαχούν στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» με στόχο να παραμείνουν στο κυνήγι του Παναθηναϊκού και να πάνε με ηρεμία στην διακοπή του Μουντιάλ - Τα πλάνα των δύο προπονητών και η μάχη στη μεσαία γραμμή που θα κρίνει πολλά

Το ζευγάρι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ μαγνητίζει τα βλέμματα των Ελλήνων φιλάθλων στην 13η και τελευταία αγωνιστικού του πρώτου γύρου, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν μόνο νίκη για να παραμείνουν στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, που απόψε (17:15) φιλοξενεί τον Ατρόμητο.

Το ποια ομάδα θα χαμογελάσει στο τέλος της μέρας και θα πάει με χαμόγελο στη διακοπή του Μουντιάλ θα κριθεί στις λεπτομέρειες, στους παίκτες – κλειδιά αλλά και στη διαχείριση του αγώνα από τους πάγκους.

Από τη μία ο Μίτσελ θέλει να δει από τους παίκτες του να βγάζουν την ίδια ενέργεια και σταθερότητα, όπως στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό και από την άλλη ο Αλμέιδα να συνεχίσουν στο τέμπο πίεσης που ασκούν και στα εντός έδρας παιχνίδια.

Χουάνγκ εναντίον Πινέδα και Μπιέλ vs Γκατσίνοβιτς θα κρίνουν πολλά στον χώρο του άξονα, καθώς από τα πόδια τους περνά σχεδόν κάθε καλή επιθετική ενέργεια του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, σε ένα ντέρμπι που θα έχει ως «πυρήνα» του τη μεσαία γραμμή, εκεί όπου οι δύο μονομάχοι έχουν τη δύναμή τους.

Φυσικά, σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι Χάμες – Αραούχο, που θα κληθούν να κάνουν όλη τη «βρώμικη» δουλειά μπροστά από τα χαφ αλλά και να δημιουργήσουν απειλές σε συνεργασία με τον Μπακαμπού ο Κολομβιανός και με τον Λιβάι Γκαρσία ο Αργεντίνος.

Οι Πειραιώτες αναζητούν την πρώτη μεγάλη νίκη τους στη σεζόν, με τον κόσμο να βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό τους, αφού, όπως ανακοινώθηκε από το απόγευμα του Σαββάτου, τα εισιτήρια του αποψινού ντέρμπι (13/11, 19:30) έχουν εξαντληθεί.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο 59χρονος Ισπανός τεχνικός προσανατολίζεται σε ένα βασικό σχήμα με συνταγή Λεωφόρου. Στην άμυνα τα κουκιά είναι μετρημένα και η τετράδα με Ντόη – Παπασταθόπουλο, Άβιλα και Ρέαμπτσιουκ δύσκολα θα «σπάσει». Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα είναι αυτός που θα υπερασπιστεί για τρίτο σερί ματς την ερυθρόλευκη εστία.

Στη μεσαία γραμμή, η «καυτή» και άκρως δημιουργική τριάδα στον άξονα με Χουάνγκ, Εμβιλά και Χάμες δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί, ενώ για τα εξτρέμ προβάδισμα για ένα ακόμη ματς έχουν οι Μασούρας και Μπιέλ, παρόλο που ο Γκάρι Ροντρίγκες μπήκε κανονικά στην αποστολή.

Από εκεί και πέρα το μεγάλο δίλημμα του Μίτσελ αφορά στην κορυφή της επίθεσης.

Εκεί, Μπακαμπού και Ελ Αραμαπί μάχονται για μία θέση, με τον Μαροκινό άσο να έχει εξαιρετική προϊστορία κόντρα στην ΑΕΚ με 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά τον Κονγκολέζο να έχει ένα μικρό προβάδισμα ώστε να ξεκινήσει αυτός στους πρώτους έντεκα, όπως έγινε και την περασμένη Κυριακή στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Πάντως, ο Μίτσελ αρέσκεται στις εκπλήξεις και δεν αποκλείεται να δούμε μία τέτοια το βράδυ της Κυριακής στο καμίνι του «Γ. Καραϊσκάκης».

Στον αντίποδα, ο Αργεντινός τεχνικός της Ένωσης να προγραμματίζει το πλάνο του με νέα δεδομένα και μία αλλαγή στη μεσοεπιθετική του γραμμή, δεδομένου της απουσίας του Νταμιάν Σιμάνσκι.

Αυτή, λογικά, θα φέρει τον Γιόνσον ως αντικαταστάτη του Σιμάνσκι στα χαφ, δίπλα στον Πινέδα, με τον Αραούχο να κινείται στον άξονα και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Λιβάι Γκαρσία σε ένα καθαρό 4-2-3-1 σε φάση επίθεσης και 4-3-3 σε καταστάσεις άμυνας.

Από εκεί και πέρα, ο Βίντα αναμένεται να επιστρέψει στο πλάι του Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, με τον Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ και τους Ρότα – Μοχαμάντι στα άκρα της αμυντικής γραμμής. Θέση στην ενδεκάδα αντί του Ρότα διεκδικεί και ο Σιντιμπέ.

Σέντρα στο μεγάλο παιχνίδι στις 19:30 στο κατάμεστο Καραϊσκάκη και με διαιτητή τον 34χρονο Σουηδό, Γκλεν Νάιμπεργκ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς