15.9 C
Athens

Μαν. Σίτι – Μπρέντφορντ 1-2: Το «τσίμπημα» του Τόνεϊ στο 98′ σόκαρε τους αφελείς Πολίτες (vid)

Με γκολ του ασταμάτητου Τόνεϊ στο 98ο λεπτό οι Μέλισσες πανηγύρισαν μία σπουδαία και ιστορική νίκη στο Έτιχαντ τιμωρώντας την αμυντική αφέλεια της Σίτι και κάνοντας ένα μεγάλο δώρο στην πρωτοπόρο Άρσεναλ

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Μπρέντφορντ στο Έτιχαντ, όχι μόνο άντεξε στον «βομβαρδισμό» της Σίτι αλλά κατόρθωσε να αποδράσει με ένα σπουδαίο «διπλό» (1-2) από την έδρα της περσινής πρωταθλήτριας με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ασταμάτητο Ιβάν Τόνεϊ που πέτυχε το νικητήριο τέρμα της ομάδας του στο 90+8‘!

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΟΝΕΪ ΣΤΟ 98′ ΠΟΥ «ΣΚΟΤΩΣΕ» ΤΗ ΣΙΤΙ

Με ψυχωμένη εμφάνιση οι Μέλισσες πανηγύρισαν μία πολύτιμη και παλικαρίσια νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι, που έδειξε να βρίσκει τα πατήματά της στο τέλος του πρώτου μέρους με την οβίδα του Φόντεν αλλά δεν είχε την απαραίτητη συνέχεια στην επανάληψη, έχοντας πάντως αρκετά παράπονα από τη διαιτησία (δεν της δόθηκαν δύο πέναλτι μέσω VAR).

Ο Τόνεϊ ήταν ο «δράστης» των δύο τερμάτων της θριαμβεύτριας Μπρέντφορντ που απόψε στο Μάντσεστερ έκανε τη δουλειά (και) για την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό από το πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι και χωρίς φόβο στον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας κεφάλι στο σκορ μόλις στο 16ο λεπτό με κεφαλιά του αδίστακτου Τόνεϊ, ο οποίος έφτασε τα 9 γκολ στη σεζόν.

Η Σίτι, στη συνέχεια, «κατασκήνωσε» στην περιοχή της Μπρέντφορντ αναζητώντας την άμεση ισοφάριση, που τελικά ήρθε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου με έναν κεραυνό του Φόντεν.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε, όπως αναμενόταν, την κατοχή της μπάλας και έψαχνε τρόπους να διασπάσει την πολύ καλή αμυντική λειτουργία των Μελισσών που στο τέλος, κι ενώ το σκορ έμενε στην ισοπαλία, αιτιολόγησαν με τον καλύτερο τρόπο το ψευδώνυμό τους «τσιμπώντας» στην αντεπίθεση με τον Τόνεϊ να διαμορφώνει με κοντινό πλασέ το τελικό 1-2. Τρομερή και άκρως απρόσμενη εξέλιξη. Με λίγα λόγια: η μαγεία της Premier League και η ευκαιρία της Άρσεναλ (αγωνίζεται στις 21:45 με τη Γουλβς) να ξεφύγει στο +4 πριν την διακοπή για το Μουντιάλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 16ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο (12/11)

Μάντσεστερ Σίτι – Μπρέντφορντ 1-2 (45+1′ Φόντεν / 16, 90+8′ Τόνεϊ)

Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον (17:00)

Τότεναμ – Λιντς (17:00)

Γουέστ Χαμ – Λέστερ (17:00)

Μπόρνμουθ – Έβερτον (17:00)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Κρίσταλ Πάλας (17:00)

Νιούκαστλ – Τσέλσι (19:30)

Γουλβς – Άρσεναλ (21:45)

Κυριακή (13/11)

Μπράιτον – Άστον Βίλα (16:00)

Φούλαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς