17.7 C
Athens

Καραδήμος: Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που βγάζει παιδιά από τις ακαδημίες

Σύμφωνα με τον βετεράνο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και νυν προπονητή, Λουκά Καραδήμο, ο Δικέφαλος του Βορρά, που από φέτος εφαρμόζει ένα πρότζεκτ με παίκτες νεαρής ηλικίας και δύο δικά του παιδιά (Κουλιεράκης – Κωνσταντέλιας) στη βασική σύνθεση, είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που αναδεικνύει παιδιά από τις Ακαδημίες της, παρόλο που ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με 6 παίκτες από τη δική του ακαδημία στο ευρωπαϊκό ματς με τη Ναντ και έχει ως βασική μονάδα του ρόστερ του τον Ντόη.

«Το φυσιολογικό είναι οι ποδοσφαιριστές να παίζουν όταν είναι 18-19 ετών. Το έχω ξαναπεί, ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάει σε τέτοιο μοντέλο. Νομίζω ότι φέτος πήγε και λίγο αναγκαστικά μετά τον αποκλεισμό από την Λέφσκι. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που βγάζει παιδιά, μην έχουμε παράπονο. Σε αυτόν τον τομέα είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη. Έχουμε μεγάλους σε ηλικία ποδοσφαιριστές», ήταν το σχετικό σχόλιο του Καραδήμου, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει και το μεταγραφικό παζάρι με φόντο την ενίσχυση των Ασπρόμαυρων από τον Γενάρη.

«Συμφωνώ ότι πρέπει να μπουν δύο προσθήκες από τον Ιανουάριο για να είναι έτοιμοι οι παίκτες το καλοκαίρι. Χρειάζεται παίκτη στον άξονα και, φυσικά, σέντερ φορ. Ο Κούτσιας πήγε στον Βόλο για να παίζει, αλλά στον ΠΑΟΚ μπορεί να έπαιζε περισσότερο», ανέφερε στο Metropolis της Θεσσαλονίκης.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς