15 C
Athens

Απόλλων – Λούντβιγκσμπουργκ 11-10: Βήμα πρόκρισης στο Challenger Cup

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα του Απόλλωνα Σμύρνης στο Challenger Cup, με την ελληνική ομάδα να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στην επόμενη φάση της νεοσύστατης διοργάνωσης της LEN. Η «αμφίβια ταξιαρχία» επικράτησε της γερμανικής Λούντβιγκσμπουργκ με 11-10, στον 4ο όμιλο που φιλοξενείται στο Κράνι της Σλοβενίας.

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στο ματς και βρέθηκε να προηγείται με 6-2 και 7-3. Οι Γερμανοί ανέβασαν στροφές μειώνοντας τη διαφορά, ισοφαρίζοντας και τελικά… προσπερνώντας στο σκορ με 9-8, 0.36 πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Η αντίδραση του Απόλλωνα ήταν άμεση και με τρία διαδοχικά γκολ σημείωσε την ανατροπή (11-9), «κλειδώνοντας» τη νίκη, καθώς η Λούντβιγκσπουργκ το μόνο που κατάφερε ήταν να διαμορφώσει στο φινάλε το τελικό 11-10.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 5-2, 2-2, 2-5, 2-1

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 2, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραϊμης, Χονδροκούκης 1, Βίσκοβιτς, Γαρδίκας 1, Μυρίλος 1, Σολανάκης 2, Καβουσανός.

Λούντβιγκσμπουργκ (Μάρτινιτς): Κατούσα, Κουτσουασβίλι, Μπάουερ 2, Πάβισιτς – Καπούτσο 1, Ντζάγια, Μάνιτς, Άντελιτς 1, Μετόντιεφ 1, Λίπαρ, Πριέτο Ερνάντεζ 4, Μπλάζεβιτς 1, Σκίλιτς, Πισκ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς