17.9 C
Athens

EFL Cup: Η Νότιγχαμ πέταξε εκτός την Τότεναμ (2-0), προκρίθηκαν και Μαν. Σίτι, Μπράιτον και Λίβερπουλ (vids)

Την απόλυτη έκπληξη πέτυχε στον 3ο γύρο του EFL Cup (Λιγκ Καπ Αγγλίας) η Νότιγχαμ η οποία εκμεταλλευόμενη την έδρα της σόκαρε με 2-0 την Τότεναμ και την άφησε εκτός συνέχειας! Οι Reds ήταν καλύτεροι και η ανωτερότητά τους μεταφράστηκε σε γκολ στο δεύτερο μέρος.

O Λόντι από τα αριστερά συνέκλινε και με το δεξί έπιασε ένα τρομερό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 στο 50′. Επτά λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έπαιξαν… βόλεϊ στην περιοχή των παικτών του Αντόνιο Κόντε και ο Λίνγκαρντ με κεφαλιά έγραψε το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα μιας και η αποβολή του Μανγκαλά στο 75′ δεν άλλαξε κάτι.

 

Η Μπράιτον συνεχίζει το ταξίδι της στο Λιγκ Καπ καθώς εκμεταλλεύτηκε τις αλλαγές του Μικέλ Αρτέτα και με ανατροπή επιβλήθηκε με 3-1 της Άρσεναλ στο Λονδίνο για να πάρει το εισιτήριο για τον τέταρτο γύρο. Η Γουλβς με γκολ του Μπουμπακάρ Τραορέ από ασίστ του Ποντένσε επιβλήθηκε με 1-0 της Λιντς στο Μολινό και άρπαξε κι εκείνη το εισιτήριο, ενώ το ίδιο συνέβη και με τη Μάντσεστερ Σίτι που καθάρισε με 2-0 την Τσέλσι με δύο γκολ από Μαχρέζ και Άλβαρες μέσα σε 5′ στο δεύτερο μέρος.

 

Πρόκριση στα πέναλτι έστω και δύσκολα πήρε η Λίβερπουλ των πολλών αλλαγών μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια στο Άνφιλντ κόντρα στην Ντέρμπι. Νούνιες και Έλιοτ ευστόχησαν και με 3-2 οι Κόκκινοι πέρασαν στην επόμενη φάση όπως και η Νιούκαστλ, η Σαουθάμπτον αλλά και η Μπλάκμπερν που με 10-9 στη διαδικασία πέταξε εκτός τη Γουέστ Χαμ!

ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Άρσεναλ – Μπράιτον 1-3 (20′ Ενκέτια / 27′ πεν. Γουέλμπεκ, 58′ Μιτόμα, 71′ Λάμπτεϊ)

Γουλβς – Λιντς 1-0 (85′ Τραορέ)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Τότεναμ 2-0 (50′ Λόντι, 57′ Λίνγκαρντ)

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 2-0 (53′ Μαχρέζ, 58′ Χούλιαν Άλβαρες)

Νιούκαστλ – Κρίσταλ Πάλας 0-0 (κ.α.) 3-2 (πεν.)

Σαουθάμπτον – Σέφιλντ Γουένστντεϊ 2-1 κ.α. (45+2′ πεν. Γουόρντ-Πράουζ / 24′ Γουίντας), 6-5 (πεν.)

Λίβερπουλ – Ντέρμπι 0-0 κ.α. 3-2 (πεν.)

Γουέστ Χαμ – Μπλάκμπερν 2-2 κ.α. (38′ Φορνάλς, 78′ Αντόνιο / 6′ Βάλε, 88′ Μπρέρετον) 9-10 (πεν.)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς