25.3 C
Athens

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-1: Το VAR σε… απεργία, η εξυγίανση σε επιφυλακή!

Ένα διπλό επιθετικό φάουλ στον Κολοβό που δεν εξέτασε καν στο VAR ο Τζοβάρας, αποτέλεσε την... αρχή για το γκολ του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο και την 11η νίκη του μια αγωνιστική πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ

Η 11η νίκη του Παναθηναϊκού στα πρώτα 12 ματς πρωταθλήματος (με ένα να απομένει για τη διακοπή του Μουντιάλ) σφραγίστηκε στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό (0-1) με μια φάση που θα συζητηθεί πολύ.

Πρόκειται για τη φάση του 78ου λεπτού όταν ο Βεργέτης αλλά και ο Τζοβάρας στο VAR δεν έδειξαν τίποτα (ο δεύτερος δεν ασχολήθηκε να εξετάσει το γκολ) στο πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ στον Κολοβό λίγο πίσω από το χώρο της μεσαίας γραμμής. Η μπάλα κατέληξε στον Χουάνκαρ που σέντραρε από τα αριστερά για τον Ιωαννίδη ο οποίος σε πρώτο χρόνο με κεφαλιά δεν νίκησε τον Ανέστη, το πέτυχε όμως σε δεύτερο για να διαμορφώσει το τελικό 0-1. Η φάση θεωρήθηκε εσφαλμένα καθαρή και το ματς συνεχίστηκε με τους Πράσινους στο τέλος να πανηγυρίζουν το τρίποντο.

Ουσιαστικά η αναμέτρηση βρήκε τον ελλιπή (λόγω τραυματισμών) Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά όχι μεγάλες ευκαιρίες κόντρα σε έναν Παναιτωλικό που έπαιξε με αρκετές αλλαγές και αρκετά πίσω από την μπάλα (με το ζόρι έκλεισε το ματς με 33% κατοχή μπάλας).

Κάποια άτσαλα σουτ του Βέρμπιτς (κάποια υπό καλές προϋποθέσεις στη μεγάλη περιοχή) ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Πράσινοι στο πρώτο μέρος (στο οποίο επιτέθηκαν κυρίως από την πλευρά του Χουάνκαρ), με την ομάδα του Αγρινίου να δυσκολεύεται στην πίεση ψηλά και να απειλεί μόνο μια φορά στην κόντρα με το σουτ του Μόρσεϊ στο 26′ που έδιωξε σε κόρνερ ο Μπρινιόλι.

Η ένταση ανέβηκε στο δεύτερο μέρος. Ο Ανέστης επενέβη στην κεφαλιά του Σπόραρ από τη σέντρα του Βέρμπιτς στο 64′, ενώ ο Σλοβένος φορ δύο λεπτά αργότερα πλάσαρε στην κίνηση μετά το γύρισμα του Χουάνκαρ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Το γκολ στο 78ο λεπτό – όταν πια ο Γιοβάνοβιτς ρίσκαρε και άλλαξε τη διάταξη σε 4-2-4  με Βαγιαννίδη και Κουρμπέλη – δεν συνέβαλε στο να γίνουν πιο επιθετικοί οι Αγρινιώτες που με εξαίρεση μια κεφαλιά του Καρέλη στο 89′ (η μπάλα βρήκε στο δοκάρι) αναλώθηκαν σε μακρινές μπαλιές που δεν απέφεραν το παραμικρό.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1

Σκόρερ: 78′ Ιωαννίδης

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Αγρινίου

Διαιτητής: Βεργέτης

Κίτρινες: Μλάντεν, Φλόρες, Αποστολάκης / Μπερνάρντ, Πέρεθ, Τσέριν

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Κορνέλιους, Λάρσον, Χατζηθεοδωρίδης (76′ Χουχούμης), Μλάντεν (76′ Μάρτενσον), Φλόρες, Ντίας (75′ Κολοβός), Μόρσεϊ (84′ Καρέλης), Σενγκέλια (61′ Νταγκό), Πέδρο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Τσέριν, Πέρεθ (90′ Γκάνεα), Κουρμπέλης (76′ Βαγιαννίδης), Μπερνάρντ (90+1′ Σάρλια), Βέρμπιτς (76′ Ιωαννίδης), Σπόραρ (85′ Τσόκαϊ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς