16.7 C
Athens

Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2: Ψυχωμένη ανατροπή με μαγικό γκολ Ραφίνια κόντρα στα… φαλτσοσφυρίγματα (vid)

Σε ένα ματς που όλα της πήγαν στραβά και έχασε κατά σειρά με αποβολή τους Λεβαντόφσκι και Πικέ (στο τελευταίο ματς της καριέρας του) η ομάδα του Τσάβι βρήκε εμφατικές απαντήσεις στο χορτάρι και με τις γκολάρες των Πέδρο και Ραφίνια έφυγε με ένα διπλό... τίτλου από την Παμπλόνα

Αυτή, ναι, είναι η Μπαρτσελόνα που όλοι ξέρουμε! Με μέταλλο πρωταθλήτριας και παρότι κλήθηκε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο από το 31′ και την άδικη αποβολή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η ομάδα του Τσάβι βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να πετύχει μία σπουδαία ανατροπή, από αυτές που δίνουν πρωταθλήματα, στην Παμπλόνα!

ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΡΑΦΙΝΙΑ ΜΕ ΜΑΓΙΚΗ ΑΣΙΣΤ ΤΟΥ ΝΤΕ ΓΙΟΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ 1-2

Σε ένα ματς που όλα της πήγαν στραβά και έχασε κατά σειρά με αποβολή τους Λεβαντόφσκι και Πικέ (στο τελευταίο ματς της καριέρας του) η ομάδα του Τσάβι βρήκε εμφατικές απαντήσεις στο χορτάρι και με τις γκολάρες των Πέδρο και Ραφίνια έφυγε με ένα διπλό… τίτλου από την έδρα της μαχητικής Οσασούνα.

Για να φτάσουμε, όμως, στο τελικό 1-2 έπρεπε να προηγηθούν μερικές καταστάσεις που σηκώνουν πολύ συζήτηση και έφεραν δύο άδικες αποβολές, με την δεύτερη στον Πικέ να «σημαδεύει» με άσχημο τρόπο το τελευταίο παιχνίδι στην καριέρα του θρυλικού Ισπανού στόπερ, ενώ δεν βρισκόταν καν στην ενδεκάδα!

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με τον Νταβίντ Γκαρθία μόλις στο 6ο λεπτό και είδαν την Μπάρτσα να μένει με παίκτη λιγότερο με την συμπλήρωση ημιώρου. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που κουβαλούσε κίτρινη κάρτα από το 10λεπτο, δέχθηκε και μία δεύτερη για διαμαρτυρία και πήρε νωρίς τον δρόμο για τα αποδυτήρια, για αυτήν που ήταν μόλις η δεύτερη αποβολή της καριέρας του (πρώτη πίσω στο 2013 με τη φανέλα της Ντόρτμουντ).

Σα να μην έφτανε αυτό οι Καταλανοί έχασαν για τον ίδιο λόγο -διαμαρτυρία- και τον Ζεράρ Πικέ στην ανάπαυλα, με τον Ισπανό στόπερ να αποχαιρετά το ποδόσφαιρο δίχως καν να ακουμπήσει μπάλα.

Τελικώς, οι απαντήσεις στα «φαλτσοσφυρίγματα» από πλευρά των Μπλαουγκράνα ήρθαν μέσα στο χορτάρι, εκεί όπου ο Πέδρι με όμορφη ενέργεια ισοφάρισε με το… καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο (48′) και ο Ραφίνια με έξοχη κεφαλιά μετά από ασίστ-όνειρο του Ντε Γιονγκ ολοκλήρωσε μία ψυχωμένη και δίκαιη ανατροπή κόντρα σε όλους και σε όλα.

Νίκη που φέρνει την Μπαρτσελόνα στο +5 (με ματς παραπάνω) από την δεύτερη Ρεάλ που το βράδυ της Δευτέρας ηττήθηκε με 3-2 από την Ράγιο στο Βαγιέκας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τρίτη 9/11

Έλτσε – Τζιρόνα 1-2 (16΄ Λιρόλα / 39΄ Μαρτίν, 66΄ Καστεγιάνος)

Μπιλμπάο – Βαγιαδολίδ 3-0 (19΄, 51΄ Γκουρουθέτα, 78′ Βιβιάν)

Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2 (6′ Γκαρθία / 47′ Πέδρι, 85′ Ραφίνια)

Τετάρτη 9/11

Σεβίλλη – Σοσιεδάδ 9/11

Αλμερία – Χετάφε 9/11

Εσπανιόλ – Βιγιαρεάλ 9/11

Μαγιόρκα – Ατλέτικο Μαδρίτης 9/11

Πέμπτη 10/11

Ράγιο Βαγιεκάνο – Θέλτα 10/11

Βαλένθια – Μπέτις 10/11

Ρεάλ Μαδρίτης – Κάντιθ 10/11

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς