25.9 C
Athens

Κολακευτικά σχόλια της FIBA και του Πόλ Νίλσεν για την Χριστινάκη

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του δημοσιογράφου αναλυτή της FIBA Πολ Νίλσεν ανέβασε η κορυφαία μπασκετική Ομοσπονδία ενόψει του παγκοσμίου της Τενερίφης και κάνει μια εκτεταμένη αναφορά σε πρωταγωνίστριες των ομάδων που κατά την άποψή του θα κάνουν την διαφορά. Σε αυτή την 12άδα αθλητριών ο Νίλσεν επέλεξε και την Ελεάνα Χριστινάκη με αρκετά κολακευτικά σχόλια τα οποία μεταφέρουμε.

Eleanna Christinaki – Greece

Καθώς παραμένει ο επί χρόνια υπάρχων πυρήνας βετεράνων αθλητριών όπως η Ευανθία Μάλτση η Λολίτα Λύμουρα και η Στέλλα Καλτσίδου η Ελληνική ομάδα έκανε την έκπληξή της και έφτασε στα ημιτελικά του Πανευρωπαϊκού το 2017 , το υποσχέδιο ήταν η αναγκαιότητα μιας νέας γενιάς . Η Χριστινάκη είναι η καρδιά αυτής της ενδιαφέρουσας γενιάς νέων όπλων που θα πάρει σύντομα την δάδα από τις χρυσές κυρίες . Έχοντας εντυπωσιάσει το ΝCAA με το Μέριλαντ η νεαρή γκαρντ τα κατάφερε και σε επίπεδο γυναικών στην Τσεχία την περσινή χρονιά , όπως και σε μερικούς αγώνες προκριματικών για πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ 2019 . Μια καυτή προοπτική για την Ελλάδα που θα χαρεί την πρώτη παγκόσμια έξοδό της και θα φέρει μια επιθετική ώθηση στην περιφέρεια και τα άκρα .

Ο Νίλσεν επίσης αναφέρθηκε στην Αμερικανίδα σταρ ¨Ελενα Ντελλε Ντόνε ,την Βελγίδα Έμμα Μίσεμαν , την Ισπανίδα Αστού Εντούρ , την Μελίσα Γκρέτερ από την Αργεντινή , την Καναδέζα Ράγιο Ρεϊνκόκ Εκούνβε ,την Νιγηριανή Εζινέ Καλού , την Αυστραλή Αλάνα Σμιθ , η Γαλλίδα Μαρίν Γιοχανές, η Λετονή Κίτγια Λάκσα , η Γιαπωνέζα Μαγιάμι Φουγιόκα , η Πορτορικανή Τζένιφερ Ο’Νιλ

Elena Delle Donne (USA)

Emma Meesseman – Belgium

Astou Ndour (Spain)

Melisa Gretter – Argentina

Nayo Raincock-Ekunwe – Canada

Ezinne Kalu – Nigeria

Alanna Smith – Australia

Marine Johannes – France

Kitija Laksa – Latvia

Manami Fujioka  - Japan

Jennifer O’Neill – Puerto Rico

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς