17.9 C
Athens

Χάντμπολ: Οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΑΕΚ στο European Cup

Τους αντιπάλους τους στον 3ο γύρο του European Cup ανδρών έμαθαν σήμερα (8/11) η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή, ύστερα από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ, στη Βιέννη.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα βρει στον δρόμο του τη Βάκερ Τουν και θα δώσει το πρώτο παιχνίδι επί ελβετικού εδάφους. Η Βάκερ Τουν έκανε ντεμπούτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 1998-99, ενώ το 2005 κατέκτησε το τρόπαιο στο Challenge Cup (σ.σ. νυν European Cup), επικρατώντας της πορτογαλικής Μπράγκα στον διπλό τελικό. Επίσης, την αγωνιστική περίοδο 2011-12 η ελβετική ομάδα έφτασε εκ νέου στον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο το τρόπαιο κατέκτησε ο Διομήδης Άργους.

Η Ένωση θα αντιμετωπίσει τη σουηδική Αλίνγκσας, φιλοξενώνοντας το πρώτο ματς στην Αθήνα, με στόχο να πάρει το «εισιτήριο» για τη φάση των «16». Η Αλίνγκσας μετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τη σεζόν 1999-2000, ενώ κατέγραψε πέρυσι την καλύτερη πορεία της εκτός των συνόρων, καθώς έφτασε ως τους ημιτελικούς του European Cup, όπου αποκλείστηκε από τη ρουμανική Μινάουρ Μπάια Μάρε.

Οι πρώτες αναμετρήσεις για τον 3ο γύρο του European Cup ανδρών στο χάντμπολ είναι προγραμματισμένες για τις 3-4 Δεκεμβρίου, ενώ οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 10/12.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς