19.7 C
Athens

Ράγιο Βαγιεκάνο – Ρεάλ 3-2: Η θαυματουργή ομάδα του Ιραόλα έστειλε στην κορυφή την Μπαρτσελόνα (vid)

Η μικρούλα ομάδα του Βαγιέκας έσπασε το αήττητο της Ρεάλ Μαδρίτης με σπουδαία εμφάνιση και έκανε τεράστιο δώρο στην Μπαρτσελόνα η οποία είναι πλέον μόνη στην κορυφή

Όπως το 2019 έτσι και το 2022 η Ράγιο Βαγιεκάνο πέτυχε έναν άθλο! Η ομάδα του Άντονι Ιραόλα με πολύ μεγάλη εμφάνιση υπέταξε με 3-2 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Βαγιέκας και την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα. Το αποτέλεσμα μάλιστα είναι… λουκούμι για την Μπαρτσελόνα που απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής και βρίσκεται στο +2 από τους πρωταθλητές του Κάρλο Αντσελότι.

Η ομάδα του Βαγιέκας βρήκε μόλις στο 5ο λεπτό ένα γρήγορο και καταπληκτικό γκολ που της έδωσε το προβάδισμα και το… πλεονέκτημα για τη νίκη λόγω παράδοσης (η Ρεάλ είχε κερδίσει μόλις 3 φορές στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Βαγιέκας).

Ο Φραν Γκαρθία έκανε την επέλαση από τα αριστερά και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στο ύψος του πέναλτι για τον αμαρκάριστο Κομεσάνια που έπιασε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά που δεν κράτησε το μηδέν για 11η φορά στα 13 φετινά ματς πρωταθλήματος.

 

Η Ρεάλ βρέθηκε να πολιορκείται, δεν κρατούσε μπάλα και δεχόταν διαρκώς επιθέσεις από τα άκρα της. Κόντρα στη ροή του ματς ένα πέναλτι στον Ασένσιο έδωσε την ευκαιρία στον Μόντριτς να ισοφαρίσει και τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 41′, από μια εκτέλεση κόρνερ ο Μιλιτάο με κεφαλιά έκανε προσωρινά την ανατροπή.

 

Ωστόσο, η Ράγιο δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και με θάρρος κυνήγησε το δεύτερο γκολ που το βρήκε στο 44′ για το 2-2 με σουτ του Άλβαρο Γκαρθία και σε φάση διαρκείας.

Η ανατροπή στην ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 65ο λεπτό, με τον Άλβαρο Γκαρθία να προσπαθεί να περάσει την μπάλα πάνω από τον Καρβαχάλ που βρήκε την μπάλα με το απλωμένο χέρι του. Η μπάλα στήθηκε από τον Τρέχο στην άσπρη βούλα, ο Κουρτουά απέκρουσε σε πρώτο χρόνο όμως άμεσα διατάχθηκε επανάληψη γιατί και ο Βέλγος δεν πατούσε έστω ένα πόδι στη γραμμή του τέρματος, αλλά και ο Καρβαχάλ είχε μπει ολομόναχος στην περιοχή πριν εκτελεστεί.

 

Ο Τρέχο ανέλαβε ξανά την εκτέλεση και έγραψε το 3-2, με τη Ρεάλ να αναλώνεται σε μια ανούσια κατοχή μπάλας μετά το 80′ και να δημιουργεί μόλις μια ευκαιρία με τον Ροντρίγκο από τη μικρή περιοχή να σουτάρει άουτ.

Ο Ιραόλα είχε αποβληθεί για διαμαρτυρίες αλλά ακόμα κι έτσι η Ράγιο υπηρέτησε άψογα το πλάνο του με τα φρέσκα πόδια του Σις και του Ουνάι Λόπεθ να σταματούν κάθε προσπάθεια απειλής για τη Ρεάλ η οποία απόντων των Μπενζεμά και Κρόος έδειξε ανήμπορη να παράξει ευκαιρίες και να φανεί απειλητική ακόμα και στο διάστημα που έπαιξε με δύο φορ (Ντίας και Ροντρίγκο).

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ (Ιραόλα): Ντιμιτριέφσκι, Μπαλιού, Λεζέν, Κατένα, Φραν Γκαρθία, Βαλεντίν, Κομεσάνια (79′ Σις), Ίσι (88′ Τσαβαρία), Τρέχο (70′ Ουνάι Λόπεθ), Άλβαρο Γκαρθία (88′ Σάλβι Σάντσεθ), Καμέγιο (88′ Φαλκάο)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (85′ Λούκας Βάθκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί (85′ Νάτσο), Μόντριτς (79′ Μαριάνο Ντίας), Τσουαμενί (69′ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Ασένσιο, Ροντρίγκο, Βινίσιους

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 4/11

Τζιρόνα – Μπιλμπάο 2-1 (67′ Νταβίντ Λόπεθ, 75′ Ιβάν Μαρτίν / 78′ Γκουρουθέτα)

Σάββατο 5/11

Χετάφε – Κάντιθ 0-0

Βαγιαδολίδ – Έλτσε 2-1 (40′ Χάβι Σάντσεθ, 46′ Μέσα / 63′ Χοσάν)

Θέλτα – Οσασούνα 1-2 (19′ Άσπας / 8′, 28′ Άβιλα)

Μπαρτσελόνα – Αλμερία 2-0 (48′ Ντεμπελέ, 62′ Ντε Γιονγκ)

Κυριακή 6/11

Ατλέτικο Μαδρίτης – Εσπανιόλ 1-1 (79′ Φέλιξ / 62′ Νταρντέρ)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Βαλένθια 1-1 (10′ αυτ. Γκιγιαμόν / 25′ Λίνο)

Βιγιαρεάλ – Μαγιόρκα 0-2 (32′ Μουρίκι, 75′ Εντιαγέ)

Μπέτις – Σεβίλλη 11 (43′ αυτ. Νάβας / 81′ Γκούντελ)

Δευτέρα 7/11

Ράγιο Βαγιεκάνο – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 (5′ Κομεσάνια, 44′ Άλβαρο Γκαρθία, 67′ πεν. Τρέχο / 37′ πεν. Μόντριτς, 41′ Μιλιτάο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς