19 C
Athens

Εθνική Λετονίας: Με Τίμα – Στρέλνιεκς αλλά και ηχηρές απουσίες η αποστολή για το ματς με την Ελλάδα

Με 16 παίκτες θα ταξιδέψει η εθνική Λετονίας το Ηράκλειο, για τον αγώνα με την εθνική Ελλάδας, την Παρασκευή (11/11, 19:00), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου, στον 2ο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Λετονίας, Λούκα Μπάνκι, όπως αναμενόταν, δεν έχει συμπεριλάβει παίκτες της Euroleague.

Στους 16 «εκλεκτούς» του βρίσκονται δύο παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε ελληνικές ομάδες, ο Γιάννης Στρέλνιεκς (νυν παίκτης της ΑΕΚ και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, καθώς και ο Γιάνις Τίμα (πρώην παίκτης του Ολυμπιακού).

Η Λετονία απολαμβάνει την παρουσία στο «ρετιρέ» του 9ου ομίλου με 5 νίκες – 1 ήττα, ενώ στη 2η θέση ακολουθεί η εθνική Ελλάδας με 4 νίκες και 2 ήττες.

Οι Λετονοί, μετά το ματς με την εθνικής Ελλάδας στην Κρήτη αντιμετωπίζουν τη Μεγάλη Βρετανία στη Ρίγα στις 14 Νοεμβρίου.

Ο Ιταλός Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Λετονίας και πρώην προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι επέλεξε για τους το 2ο «παράθυρο» του 2ου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου τους εξής παίκτες:

Ρόντιονς Κούρουκς, Ντάιρις Μπέρτανς (Μπέτις), Γιάνις Στρέλνιεκς (ΑΕΚ), Γιάνις Τίμα (ελεύθερος), Ρίχαρντς Λόμαζ (ελεύθερος), Μάρεκ Μέιερς (Χάποελ Ιερουσαλήμ), Άρτις Άτε, Κρίστερ Ζόρικ (Ρίγα), Κλάαβ Τσάβαρ (Σταρτ Λούμπλιν), Αντρέις Γκραζούλις (Τρέντο), Μάρτιν Λάκσα (Γιόναβα), Μαρκ Στάινμπεργκ (Μανρέσα), Αντρέι Πασέτσνικ (ελεύθερος), Κάρλις Σίλινς (Λιεπάγια), Τομ Λεϊμάνις (Εστουδιάντες) και Άρτουρ Ζάγκαρ (Νεβέζις).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς