18 C
Athens

Ράσινγκ – Μπόκα 2-1: Τελικός… πυγμαχίας στο Κύπελλο Αργεντινής με δέκα αποβολές και ένα φινάλε-θρίλερ!

Είναι γνωστό ότι στην Αργεντινή και ιδίως στα μεγάλα ματς έχουν και λίγο ποδόσφαιρο στην… πυγμαχία τους, αλλά αυτό που έγινε στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ράσινγκ και Μπόκα Τζούνιορς πάει πολύ.

Σε έναν τελικό που τελικώς κατέληξε στα χέρια των παικτών της Ράσινγκ, λίγοι θα θυμούνται ποιοι πέτυχαν τα γκολ καθώς οι πραγματικοί πρωταγωνιστές ήταν οι 10 (!) που αποβλήθηκαν και από τις δύο ομάδες.

Συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας, οι δυο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη, οι Σεμπάστιαν Βίγια (Μπόκα) και Γιόχαν Καρμπονέρο (Ράσινγκ), ενώ στο 100ό λεπτό αποβλήθηκε και ο Αλαν Βαρέλα για την ομάδα του Μπουένος Αιρες.

Το γκολ της νίκης για τη Ράσινγκ από τον Κάρλος Αλκαράθ στο 118′ δημιούργησε χάος στον αγωνιστικό χώρο με τον διαιτητή Φακούντο Τέγιο να αποβάλει άλλους πέντε παίκτες από την Μπόκα, τους Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Γκονζάλες, Φάμπρα και Μπενεντέτο, ενώ οι Αλκαράθ και Σαμπέγιος αποβλήθηκαν από πλευράς Ράσινγκ.

Τελικώς, στην παράταση και με έναν επεισοδιακό τρόπο η Ράσινγκ πήρε τη νίκη και μαζί το τρόπαιο που βάφτηκε με… κόκκινο χρώμα αντί για το γαλάζιο της νικήτριας ομάδας.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς