21.5 C
Athens

Άγιαξ – Αϊντχόφεν 1-2: Άλωσε το Άμστερνταμ μετά από 7 χρόνια η PSV και πάτησε κορυφή

Πέρασαν επτά χρόνια από την τελευταία φορά που η Αϊντχόφεν έφυγε νικήτρια από το Άμστερνταμ στο ντέρμπι με τον Άγιαξ. Έκτοτε η PSV πανηγύρισε μεν δύο νίκες στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» αλλά αυτές ήταν σε τελικούς Super Cup Ολλανδίας.

Με τον θρυλικό Ρουντ Φαν Νίστελροϊ στον πάγκο της, η Αϊντχόφεν πανηγύρισε μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Eredivisie (1-2) και ανέβηκε στην κορυφή αφήνοντας στο -2 τον κάκιστο Άγιαξ που εξακολουθεί να προβληματίζει με την απόδοση του.

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να μην είχαν την κατοχή της μπάλας και να μην έφτιαξαν ίδιο αριθμό φάσεων ωστόσο φάνηκαν αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες τους. Στο 23ο λεπτό ο Γκάκπο σέντραρε από τα αριστερά και ο Λουκ Ντε Γιονγκ μπήκε μπροστά από τον Τίμπερ και πλάσαρε τον Πάσφιρ κι έκανε το 0-1.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Άγιαξ με τον Κούντους στο πρώτο μέρος ήταν ένα δοκάρι, με την PSV να τιμωρεί τον Αίαντα στο 50′ για δεύτερη φορά με τον Γκουτιέρες από τη μικρή περιοχή.

Ο ΜάκΚελι πήρε πίσω την απόφασή του μέσω VAR για το πέναλτι που είχε δώσει στο μαρκάρισμα του Σίμονς κι ο Άγιαξ διατηρήθηκε ζωντανός διεκδικώντας ένα γκολ να ξαναμπεί στο ματς. Ο Άλφρεντ Σρόιντερ έστειλε τον Μπάσεϊ στην περιοχή για να γίνει πιο πιεστική η ομάδα του και τη λύση για να μειώσει στο σκορ ο Άγιαξ τη βρήκε ο Λούκα που πλάσαρε δύο λεπτά την είσοδό του στο ματς.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν κατόρθωσαν να φτιάξουν άλλες ευκαιρίες και να βρουν γκολ ισοφάρισης με αποτέλεσμα να υποστούν μια οδυνηρή ήττα.

ΑΓΙΑΞ: Πάσφιρ, Σάντσες, Τίμπερ, Μπάσεϊ, Ρενστς (66′ Τέιλορ), Άλβαρες, Μπέργκχαους, Κούντους (81′ Κλάασεν), Μπέρχβαϊν, Τάντιτς (81′ Λούκα), Μπρόμπι

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Μπενίτες, Εμουενέ, Ραμάλιο, Ομπίσπο, Μαξ (62′ Τέζε), Γκουτιέρες, Σανγκαρέ, Σίμονς (81′ Τιλ), Φέρμαν (62′ Ελ Γκάζι), Γκάκπο (87′ Μπράνθγουεϊτ), Ντε Γιονγκ (81′ Φέρτεσεν)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς