16.8 C
Athens

Τα δάκρυα του Πικέ στο Καμπ Νου: «Κάποια στιγμή θα επιστρέψω γιατί εδώ γεννήθηκα και εδώ θα πεθάνω»

Ο σπουδαίος Ζεράρ Πικέ είπε ένα γεμάτο συγκίνηση και έντονα συναισθήματα «εις το επανιδείν» στη μεγάλη του αγάπη με τα μπλαουγκράνα δίνοντας την υπόσχεση ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα επιστρέψει από άλλο πόστο στο Καμπ Νου, όπου λατρεύτηκε σαν Θεός

Ήταν η βραδιά του Πικέ. Η βραδιά που όλη η Βαρκελώνη δάκρυσε ξανά, για άλλο ένα δικό της παιδί, έναν δικό της αρχηγό που σταμάτησε νωρίς.

Μπαρτσελόνα – Αλμερία 2-0: Τέλος εποχής για Πικέ και ρίγη συγκίνησης από 93.000 οπαδούς στη Βαρκελώνη (vid)

Μετά τους Ινιέστα, Τσάβι αλλά και τον αποχωρισμό του Μέσι που συνεχίζει στην Παρί, ο Ισπανός στόπερ ήταν, μαζί με τον Μπουσκέτς, οι μόνοι που είχαν απομείνει από την χρυσή εποχή των Μπλαουγκράνα, η οποία πλέον μένει στο παρελθόν.

Ο σπουδαίος Ζεράρδ Πικέ των 30 τροπαίων με τους Καταλανούς είπε ένα γεμάτο δάκρυα και έντονα συναισθήματα «εις το επανιδείν» στη μεγάλη του ποδοσφαιρική αγάπη, την δικιά του Μπάρτσα, με τους περίπου 94.000 οπαδούς των «Culers» να ανατριχιάζουν με την τελευταία ατάκα του αρχηγού τους: «Κάποια στιγμή θα επιστρέψω σπίτι μου. Γιατί εδώ γεννήθηκα και εδώ θα πεθάνω».

Μια συναρπαστική και αξέχαστη στιγμή για έναν παίκτη που έχει κερδίσει τα πάντα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Ακολούθησε, μετά το τέλος του αγώνα ο γύρος θριάμβου. Πρώτα μαζί με τους συμπαίκτες του και μετά μόνος του.

Ο Πικέ, με το μικρόφωνο στο χέρι, ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας όλους για την υποστήριξη που έλαβε. Ανάμεσα σε δάκρυα και με δυσκολία να μιλήσει λόγω συγκίνησης, είπε:

«Υπάρχει τόση αγάπη μεταξύ εμένα και της Μπαρτσελόνα, που ήρθε η ώρα να αφήσουμε λίγο χώρο, λίγο αέρα και είμαι πεπεισμένος ότι στο μέλλον θα είμαι ξανά εδώ».

Τον διέκοψαν οι φωνές «πρόεδρε πρόεδρε» και αργότερα θυμήθηκε ότι «αυτό δεν είναι αποχαιρετισμός. Έφυγα ήδη στα 17 μου, ο παππούς μου με έκανε μέλος όταν γεννήθηκα,εδώ γεννήθηκα και εδώ θα πεθάνω. Μπαρτσελόνα για πάντα».

Ενώ φίλησε τη φανέλα του για τελευταία φορά, υπό τους ήχους του «Viva la Vida» των Coldplay, ο Πικέ έφυγε από το τούνελ που είχαν σχηματίσει όλοι οι συμπαίκτες του.

Στη συνέχεια, μπήκε ξανά στον αγωνιστικό χώρο με το γήπεδο σχεδόν άδειο μαζί με τα παιδιά του, τη Μίλαν και τον Σάσα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς