19.8 C
Athens

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Καθάρισε από τα αποδυτήρια

Δύο γκολ στα πρώτα 10′ ήταν αρκετά για τον ΠΑΟΚ που παρά τις απουσίες του μεσοεπιθετικά έφτασε σε μια πολύ άνετη νίκη απέναντι στον κάκιστο ΠΑΣ Γιάννινα (2-0). Οι Ασπρόμαυροι προηγήθηκαν γρήγορα και κάπως έτσι επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα πανηγυρίζοντας την πρώτη τους εντός έδρας νίκη μετά τις 12/9 και το 1-0 με τη Λαμία.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό με την κεφαλιά του Ίνγκασον έπειτα από την εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά του Ράφα Σοάρες. Δεν πέρασαν δύο λεπτά και ο Νέλσον Ολιβέιρα γκρεμίστηκε από τον Σορία εντός περιοχής και ο Σβαμπ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα για να κάνει το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ είχε τις στιγμές του στο πρώτο μέρος για τρίτο γκολ αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο αφού η αναμέτρηση πήγε σε ρυθμούς… διαχείρισης για να αποφευχθεί μια γκέλα. Άλλωστε, οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν διάθεση να διακινδυνεύσουν το τρίποντο όπως συνέβη σε πολλά προηγούμενα παιχνίδια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους, όταν η μπάλα κόντραρε σε γύρισμα του Ροσέρο και λίγο έλλειψε να καταλήξει στα δίχτυα του Κοτάρσκι, που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ στο 50ό λεπτό. Μετά το 70΄ ο ΠΑΟΚ έριξε το ρυθμό του και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να «κλειδώσει» τη νίκη του, αλλά δεν τα κατάφερε.

Παράλληλα, όμως, δεν απειλήθηκε από τον αντίπαλό του, που σε ένα ακόμη ματς απέδειξε τις επιθετικές του αδυναμίες.

Διαιτητής: Περράκης

Κίτρινες: Ελ Καντουρί, Ζίφκοβιτς, Σάστρε / Λιάσος, Σόρια, Μορέιρα

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (64΄ Νάσμπεργκ), Ρ. Σοάρες, Ντάντας, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (70΄ Φ.Σοάρες), Κωνσταντέλιας (79΄ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (79΄ Τόμας)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπιλμπάο, Λώλης (81΄ Παμλίδης), Ροσέρο (90+1′ Τσάβος), Φοφανά (46΄ Μορέιρα), Λιάσος (90+1′ Τσίρης), Μπαλάν (64΄ Σταματελόπουλος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς