12.5 C
Athens

ΟΦΗ – Ιωνικός 0-2: Νίκη – ανάσα με σόου Μάντζη (vids)

Μία υπερπολύτιμη νίκη πανηγύρισε ο Ιωνικός στη μάχη που δίνει για την παραμονή του στην κατηγορία. Η ομάδα της Νίκαιας επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ στην Κρήτη και έπιασε τους Κρητικούς στη βαθμολογία. Ο Βασίλης Μάντζης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά η αστοχία του δεν του επέτρεψε να ανοίξει το σκορ. Ο Ιωνικός το εκμεταλλεύτηκε και στη δεύτερη κλασική του ευκαιρία άνοιξε το σκορ με τον Μάντζη. Στο δεύτερο μέρος και πάλι ο Έλληνας επιθετικός βρήκε δίχτυα και κλείδωσε τη νίκη για τους Νικαιώτες.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, αλλά η πρώτη φάση ανήκε στον Ιωνικό. Ο Σεμπά έπιασε ένα ωραίο σουτ, με τον Μανδά να μην βάζει σωστά τα χέρια του και η μπάλα τελικά να καταλήγει κόρνερ. Η κρητική ομάδα απάντησε με τον Τοράλ. Ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Χουτεσιώτης αντέδρασε και απέκρουσε θεαματικά.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση και έχασαν κι άλλες ευκαιρίες. Ο Τζου βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ιωνικού. Οι Νικαιώτες απάντησαν άμεσα. Ο Σεμπά ένα λεπτά αργότερα έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Μάντζη, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε κακό τελείωμα και έστειλε την μπάλα άουτ!

Ο Ιωνικός στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε εμφανώς καλύτερος και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Σεμπά και πάλι διέσπασε την άμυνα της κρητικής ομάδας, πάσαρε στον Μάντζη, αλλά ο Μανδάς αντέδρασε σωστά και απέκρουσε με το πόδι του.

Ότι δεν έκανε νωρίτερα το κατάφερε στο 56ο λεπτό ο Μάντζης. Ο Λοβέρα με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στη συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να έλεγχαν το ματς.

Ο Βασίλης Μάντζης χτύπησε ξανά για τον Ιωνικό και κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του. Στο 84ο λεπτό του αγώνα ο Έλληνας επιθετικός βγήκε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Ρομαό, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Μανδά. Ο Μαντζής ήταν εκεί, πήρε το ριμπάουντ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας της Νίκαιας.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και ο Ιωνικός πήρε τη σπουδαία νίκη.

ΓΚΟΛ: 56′, 84′ Μάντζης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 39′ Διαμαντής, 57′ Μπαλογιάννης / 46′ Ελευθεριάδης, 61′ Φαντιγκά, 70′ Κάνιας, 81′ Μασάς, 85′ Μάντζης, 85′ Μύγας

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης (63′ Θοράρινσον), Περέα, Μεγιάδο (74′ Ντίκο), Τοράλ (25′ Μπουζούκης), Ντιουσέ (63′ Ντουρμισάι), Τζου (46′ Θεοδοσουλάκης), Γκερέρο

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Σάκιτς, Ρομαό, Φαντιγκά (76′ Μασάς), Λοβέρα (66′ Κάνιας), Σεμπά (87′ Αντούνες), Ελευθεριάδης, Μάντζης (87′ Ιωαννίδης).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς