24 C
Athens

Basket League: Αυλαία στην 5η αγωνιστική με μάχες σε Αλεξάνδρειο, Ρόδο και Λαύριο

Αήττητος θα επιδιώξει να παραμείνει ο Ολυμπιακός στην Basket League, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θέλουν να περάσουν νικηφόρα από την έδρα των Λαυρίου και Κολοσσού Ρόδου, για να παραμείνουν ισόβαθμοι στη δεύτερη θέση. Εκεί βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός με ρεκόρ 3-1, αλλά δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς μετατέθηκε ο αγώνας του με τον Προμηθέα στην Πάτρα, για τις 2 Ιανουαρίου 2023.

Μετά τη σημαντική νίκη του επί της ΑΕΚ στα Λιόσια, ο Άρης υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών, στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Σάββατο (5/11, 16:00), για την 5η αγωνιστική της Basket League. Οι Αχαιοί προέρχονται από εντός έδρας ήττα από το Περιστέρι και θα μεταβούν στο Αλεξάνδρειο με στόχο να «πιάσουν» στον βαθμολογικό πίνακα την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη.

Ίδια ημέρα και ώρα, ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί στη Ρόδο, στον αγώνα με τον Κολοσσό. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει ρεκόρ 3-1, ενώ οι Ροδίτες 1-3. Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ιωνικό για την 4η αγωνιστική, ενώ ο Κολοσσός ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Τόσο το Λαύριο, όσο και η ΑΕΚ δεν απέφυγαν την ήττα το περασμένο Σαββατοκύριακο και, στην μεταξύ τους αναμέτρηση το Σάββατο (5/11, 19:15), κοινός στόχος είναι η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη υπέστη βαριά ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» αύριο Κυριακή (6/11, 15:45) θα μεταβούν στη Νίκαια, όπου θ’ αντιμετωπίσουν τον Ιωνικό, ενώ στις 19:15 την ίδια ημέρα Περιστέρι και Καρδίτσα θα πάρουν θέση στο τζάμπολ, στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου».

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη διεκδικεί την 3η νίκη της, ενώ οι Θεσσαλοί έχουν ρεκόρ 1-2, καθώς έχουν αγώνα λιγότερο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στη Basket League:

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου

Αλεξάνδρειο 16:00 Άρης-Απόλλων Πατρών Κάρδαρης-Τζιοπάνος-Μηλαπίδης (Δροσόπουλος)
Κ.Γ. Καλλιθέας 16:00 Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ Τσαρούχα-Πιτσίλκας-Τσώνος (ΒΙντζηλαίος)
Κ.Γ. Λαυρίου 19:15 Λαύριο-ΑΕΚ Συμεωνίδης-Ζαχαρής-Πουρσανίδης Κ. (Διμπινούδης)

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου

ΔΑΚ ΠΛΑΤΩΝ 15:45 Ιωνικός-Ολυμπιακός Θεονάς-Λόρτος-Χατζημπαλίδης (Σαλαβός)
Κ.Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 19:15 Περιστέρι-Καρδίτσα Μαλαμάς-Καρπάνος-Τσιμπούρης (Κυρτάτας)

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/1/2023

ΠΕΑΚ Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ 19:15 Προμηθέας Π.-Παναθηναϊκός Κορομηλάς-Παπαπέτρου-Πουρσανίδης Γ. (Θεοδωρόπουλος)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς