23.3 C
Athens

Ολυμπιακός – Ναντ 0-2: Τέλος στον ευρωπαϊκό εφιάλτη με κέρδος τον Μπόουλερ (vid)

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τη φάση των ομίλων με 3η ήττα στο Καραϊσκάκη, σε μια βραδιά που έλαμψε ο Τζος Μπόουλερ έστω κι αν ήταν απελπιστικά μόνος

Μια από τις πιο εφιαλτικές σεζόν του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό επίπεδο ολοκληρώθηκε με ήττα από τη Ναντ στο Καραϊσκάκη (0-2). Η ομάδα του Αντουάν Κομπουαρέ είχε το κίνητρο κι αυτό αποδείχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο όταν πέρασε στο ματς ο Μπλας κι από τα δικά του πόδια ήρθαν τα δύο γκολ.

 

Ο Μίτσελ αναμενόμενα έκανε ένα σωρό αλλαγές αφού στόχευε στο ματς στη Λεωφόρο, έδωσε ευκαιρίες σε παιδιά από τις ακαδημίες και είδε τον Τζος Μπόουλερ να πραγματοποιεί μια πολύ καλή εμφάνιση παρότι δεν είχε ρυθμό και δεν βρισκόταν στα πλάνα του εδώ και πολύ καιρό…

Οι Ερυθρόλευκοι έκλεισαν απογοητευτικά τη φετινή σεζόν στο Europa League με τρεις ήττες στο γήπεδό τους και δύο βαθμούς εκτός έδρας ενώ παραμένουν χωρίς νίκη εδώ και 15 σερί παιχνίδια.

Η Ναντ κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον όμιλο πίσω από τη Φράιμπουργκ και θα δώσει μπαράζ για να βρεθεί στους «16» του Europa League, ενώ η Καραμπάγκ θα συνεχίσει στο Conference με τον Ολυμπιακό να τερματίζει τέταρτος.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Τα Καναρίνια που είχαν και το βαθμολογικό κίνητρο στη μάχη με την Καραμπάγκ για τη 2η θέση, μπήκαν πιεστικά και κέρδισαν κόρνερ με τα οποία προσπάθησαν να φανούν απειλητικά. Το γκολ του Γκεσάν με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι δεν μέτρησε (ήταν εκτεθειμένος) και ο Ολυμπιακός σταδιακά άρχισε να κρατά την μπάλα στα πόδια του.

Παρά τις πολλές αλλαγές οι Ερυθρόλευκοι είχαν εξαιρετική εικόνα και με εξαίρεση μια κεφαλιά του Γκαναγκό στο πρώτο δοκάρι (στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου) από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, δεν αισθάνθηκαν την παραμικρή απειλή.

Οι παίκτες του Μίτσελ έβγαιναν πρώτοι πάνω στην μπάλα και κοιτούσαν να φύγουν γρήγορα στην αντεπίθεση. Η δεξιά πλευρά λειτουργούσε εξαιρετικά με τον πολύ δραστήριο Μπόουλερ να βγάζει καλά στοιχεία στο χορτάρι και να απειλεί με σουτ στο 6′. Ο Ουί Τζο έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά δύο λεπτά αργότερα για να ακολουθήσει στο 19′ η μεγαλύτερη φάση των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, με τον Ανδρούτσο να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά για τον Ελ Αραμπί που έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Λαφόντ κράτησε το μηδέν.

 

Μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ο Ολυμπιακός είχε απειλήσει με ένα δυνατό σουτ του Αμπουμπακάρ Καμαρά, με τον Ουί Τζο σε εκείνη τη φάση να είναι μοιραίος αφού δεν κατάφερε να πάρει το ριμπάουντ στην επέμβαση του Λαφόντ.

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος έπεσε κατακόρυφα λόγω και των πολλών – και γρήγορων – αλλαγών, με τον Μίτσελ να περνά στο ματς με την έναρξη του δευτέρου μέρους και τον Τάσο Σαπουντζή στο ματς.

Ο νεαρός μέσος έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα απευθείας στα… βαθιά, ενώ ο Σισέ έκανε την επανεμφάνισή του μετά από έναν μήνα περνώντας στο ματς στο 61′ αντί του πολύ σταθερού Καλογερόπουλου που αντιμετώπισε κάποιες ενοχλήσεις.

 

Ένα μακρινό σουτ του Κούντε ήταν η πρώτη καλή στιγμή στο 62′ (στο δεύτερο μέρος) με τον Λαφόντ να επεμβαίνει για τρίτη φορά. Σταδιακά οι Γάλλοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα, είχαν δύο σουτ από δύσκολες θέσεις με Γκαναγκό και Μπαμπά και στο 79′ στην πρώτη τους καθαρή ευκαιρία βρήκαν δίχτυα. Ο Μπλας από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα για τον Μοχάμεντ που ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού κι έγραψε το 0-1.

 

Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν αντέδρασαν και θα μπορούσαν να δεχθούν δεύτερο γκολ από κεφαλιά του Σισοκό μετά από εκτέλεση κόρνερ. Δεν το δέχθηκαν σε εκείνη τη φάση αλλά στο 90′

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΑΝΤ 0-2

Σκόρερ: 79′ Μοχάμεντ, 90′ Μπλας

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Μπόικο (ΟΥΚ)

Κίτρινες: Ρέτσος / Καστελέτο, Μουτουσαμί

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Ρέτσος, Καλογερόπουλος (61′ λ. τρ. Σισέ), Βρουσάι (46′ Βρσάλικο), Μπουχαλάκης, Κούντε, Ουί Τζο, Μπόουλερ (85′ Άβιλα), Αμπουμπακάρ Καμαρά (69′ Μαρσέλο), Ελ Αραμπί (46′ Σαπουντζής).

ΝΑΝΤ (Κομπουαρέ): Λαφόντ, Κορσιά, Καστελέτο, Παλουά, Φάμπιο (5′ λ. τρ. Άπια), Σισοκό, Μουτουσαμί (73′ Τσιριβέγια), Σάιμον (46′ Μπλας), Γκεσάν (80′ Κοκό), Μοχάμεντ, Γκαναγκό (73′ Μπαμπά)

7ος ΟΜΙΛΟΣ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ολυμπιακός – Ναντ 0-2 (79′ Μοχάμεντ, 90′ Μπλας)

 

Καραμπάγκ – Φράιμπουργκ 1-1 (90+2′ Οβούσου / 25′ πεν. Πέντερσεν)

 

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ 7ο ΟΜΙΛΟ

1. Φράιμπουργκ 14 (13-3)

2. Ναντ 9 (6-11)

3. Καραμπάγκ 8 (9-5)

4. Ολυμπιακός 2 (2-11)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς