22.6 C
Athens

Ο Πικέ ανακοίνωσε με συγκινητικό video πως αποσύρεται άμεσα από την ενεργό δράση

Με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση, ο 35χρονος Καταλανός αμυντικός της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πως σταματά άμεσα το ποδόσφαιρο μετά από 14 χρόνια στον σύλλογο και 30 τίτλους

Ο Ζεράρ Πικέ αποσύρεται από την ενεργό δράση άμεσα. Μέσα από ένα συγκινητικό video, ο Καταλανός στόπερ της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πως το Σάββατο (5/11) κόντρα στην Αλμερία στο Καμπ Νου θα δώσει το τελευταίο του παιχνίδι στο γήπεδο που αγωνίστηκε για 14 χρόνια.

«Είμαι ο Ζεράρ. Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί μιλάνε για μένα. Μέχρι τώρα δεν είπα τίποτα, αλλά τώρα θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει για μένα. Ήμουν πάντα οπαδός της Μπαρτσελόνα, όπως πολλοί από εσάς. Μεγάλωσα σε οικογένεια που αγαπούσε το ποδόσφαιρο.

Από πολύ μικρή ηλικία, δεν ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής: ήθελα να γίνω παίκτης της Μπαρτσελόνα. Τελευταία σκέφτομαι πολύ αυτό το παιδί. Για το τι θα σκεφτόταν ο μικρός Ζεράρ αν του έλεγαν ότι όλα του τα όνειρα θα γίνονταν πραγματικότητα. Ότι θα έπαιζε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ότι θα κέρδιζε κάθε τρόπαιο, ότι θα γινόταν πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός δέχθηκε δριμεία κριτική για τις φετινές εμφανίσεις του, ωστόσο κανείς δεν περίμενε την απόφαση-βόμβα που ανακοίνωσε την Πέμπτη. Ο εκ των αρχηγών του συλλόγου τίμησε την Μπαρτσελόνα για πάρα πολλά χρόνια στα εύκολα και στα δύσκολα και κατέκτησε 30 τίτλους αποτελώντας έναν από τους πιο επιτυχημένους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της.

Πιο συγκεκριμένα πανηγύρισε 8 πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα, 3 Champions League, 5 Super Cup Ισπανίας, 3 Super Cup Ευρώπης και 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Συνολικά κατέγραψε 615 συμμετοχές με 53 γκολ και 15 ασίστ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς