15.9 C
Athens

Μπαρτζώκας: Μέλημά μας να μην υπάρχει εφησυχασμός, να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε με Μονακό

Συγκέντρωση, καλές αποφάσεις στην επίθεση και σε καμία περίπτωση εφησυχασμό θα πρέπει να επιδείξει ο Ολυμπιακός στο αυριανό (4/11) ματς με τη Βαλένθια ώστε να επιστρέψει στις νίκες στη Euroleague, σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη Media Day του Ολυμπιακού για την επικείμενη αναμέτρηση με τη Βαλένθια (4/11) στο ΣΕΦ, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής στη Euroleague, τονίζοντας τη σημασία του 100% της συγκέντρωσης και σοβαρότητας σε κάθε παιχνίδι της ομάδας του αλλά και αναφέροντας ότι αν οι Ερυθρόλευκοι έχουν λάθος προσέγγιση, όπως έγινε με τη Μονακό, θα το πληρώσουν κόντρα στην καλά δουλεμένη ισπανική ομάδα.

Με λίγα λόγια συγκέντρωση, καλές αποφάσεις στην επίθεση και σε καμία περίπτωση εφησυχασμό θα πρέπει να επιδείξει ο Ολυμπιακός στο αυριανό ματς με τη Βαλένθια ώστε να επιστρέψει στις νίκες με τη βοήθεια του κόσμου του και να φτάσει το σερί του στο 5-1.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κόουτς Μπαρτζώκας:

«Είναι μία πολύ καλή ομάδα στο transition. Γενικά τρέχει γρήγορα το γήπεδο και επιτίθενται νωρίς. Είναι μια ομάδα δύσκολη, κλασική ισπανική ομάδα και το να επαναλαμβάνω κάθε φορά ότι κάθε παιχνίδι Ευρωλίγκας είναι δύσκολο, είναι πλέον τετριμμένο. Καταλαβαίνουμε ότι αν έχουμε λάθος προσέγγιση, όπως με τη Μονακό, θα το πληρώσουμε», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Για την προετοιμασία μετά από ήττα: «Κάνουμε ατομικά και ομαδικά meetings, πιέζουμε την ομάδα στην προπόνηση και είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε δύο προπονήσεις δυνατές, μετά το παιχνίδι με το Λαύριο. Ο εφησυχασμός είναι ένα θέμα σε κάθε ομάδα. Ιδίως όταν κερδίζεις εύκολα παιχνίδια. Δικό μας μέλημα είναι να μην υπάρχει αυτό. Καταλαβαίνουμε τη δυσκολία της διοργάνωσης. Πιστεύω και ελπίζω ότι θα βγούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε ένα παιχνίδι μεγάλων απαιτήσεων και με τον κόσμο μας εδώ νομίζω ότι αν είμαστε σοβαροί θα κερδίσουμε».

Για το αν υπάρχει πλάνο να πάει ο Ολυμπιακός σε πιο ελεγχόμενο ρυθμό: «Δεν ξέρεις ποτέ πως θα εξελιχθεί ένα παιχνίδι. Ειδικά όταν παίζεις με ισπανική ομάδα, όπως η Μπασκόνια που στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο άνοιξε πολύ τον ρυθμό. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος γι’ αυτό. Εξαρτάται από το πώς εκτελείς στην επίθεση, να έχεις καλές επιλογές, να έχεις επιθετικό ριμπάουντ, να κυκλοφορείς τη μπάλα, ώστε να κουραστούν όταν αμύνονται, έτσι ώστε να μην είναι τόσο αποτελεσματικοί στον αιφνιδιασμό.

Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να προστατεύεις τη μπάλα, να έχεις καλή εκτέλεση στην επίθεση. Εμείς πάντα πρεσβεύουμε αυτό το μπάσκετ. Να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα και αυτός που είναι ελεύθερος να πάρει την επιλογή. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι ισπανικές ομάδες μπορούν να πάρουν μεγάλες διαφορές και να χάσουν αντίστοιχα λόγω του τέμπο που παίζουν. Πρέπει να είσαι πολύ σοβαρός σε όλα τα σενάρια και τις αποφάσεις του παιχνιδιού».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς